Unde evadăm din Cluj

Unde evadăm din Cluj
Budapesta, Roma şi Praga sunt cele mai căutate destinaţii turistice de către clujenii care vor să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în Europa.
Preţul unui weekend petrecut în străinătate, într-o capitală europeană, porneşte în momentul de faţă de la 64 de euro. Cu toate că ofertele cu avionul sunt tentante în toate oraşele, clujenii preferă destinaţiile accesibile cu maşina.

Concurenţa acerbă de pe piaţă şi faptul că bugetul pentru călătorii este astăzi cu mult mai redus decât în anii trecuţi i-au forţat pe operatorii de turism să vină cu oferte cât mai ieftine. Cele mai căutate destinaţii de către clujenii care vor să evadeze un weekend din ţară sunt Budapesta, Barcelona, Roma, Madrid, Paris, Praga şi Viena, potrivit agenţiilor de turism. “Destinaţia este aleasă în funcţie de legăturile aeriene disponibile de la Cluj. Cine pleacă pentru numai trei zile alege, în general, o cursă low-cost. Doar spre Budapesta clienţii aleg uneori varianta automobilului personal sau pe cea a autocarului”, declară reprezentanţii agenţiei Perfect Tour. De altfel, costul transportului este cel care cântăreşte cel mai mult pentru o astfel de excursie, ajungând să fie chiar şi de două ori mai scump decât decât cazarea.

Roma: 220 euro

O excursie în capitala Italiei pentru un weekend, până în perioada Crăciunului, costă acum de la 220 de euro de persoană. Din această sumă 140 de euro reprezintă costul biletului de avion, iar restul acoperă tariful hotelului de 3*, cu mic dejun inclus. Reprezentanţii agenţiilor de turism atrag atenţia că preţul călătoriei poate creşte foarte mult dacă rezervarea avionului nu se face din timp. “Fiind vorba de transport cu avioane low-cost, nu se poate face rezervare fără a se plăti şi biletul. Din această cauză, cu cât întârziem mai mult, cu atât preţul ar putea fi mare. Se ştie că la aceste companii preţul biletelor creşte pe măsură ce se apropie data plecării”, declară un reprezentant al agenţiei Aerotravel.

Praga: 130 euro


Cu toate că nu există o cursă aeriană directă din Cluj spre capitala Cehiei, destinaţia rămâne vizată de către clujeni. Ofertele turistice pentru începutul lunii decembrie, care presupun transportul cu autocarul, pornesc de la 130 de euro de persoană, cu două nopţi de cazare. Acest cost redus face ca Praga să fie una dintre cele mai căutate destinaţii în această perioadă. La acelaşi preţ se poate merge de la Cluj şi la Cracovia sau Viena, tot cu autocarul. În general, astfel de oferte turistice presupun cazarea la un hotel de 3-4*, cu mic dejun inclus.

Budapesta: 64 euro


De departe, una dintre cele mai accesate destinaţii pentru clujeni este Budapesta. Fiind accesibilă şi cu autocarul sau maşina personală, oraşul din Ungaria are unele dintre cele mai mici costuri de cazare dintre destinaţiile căutate în această perioadă. Astfel, agenţia Perfect Tour vine cu o ofertă de 64 de euro pentru o cameră dublă şi două nopţi de cazare, iar Queen Travel are mai multe variante pentru piaţa de Crăciun, la tarife între 124 şi 200 de euro, în variante de trei-patru nopţi, transport cu autocarul.

“Este foarte accesibilă Budapesta. Cam în cinci-şase ore de condus eşti acolo, fiindcă ai avantajul autostrăzii din Ungaria. Poţi găsi hoteluri şi la 30 de euro pe noapte, iar dacă vrei să ajungi la Viena mai conduci a doua zi patru ore şi astfel vezi două capitale într-un weekend”, spune Dorin, un tânăr clujean. Pentru perioada Crăciunului şi cea a Revelionului în toate marile oraşe europene preţurile ajung să fie şi de două-trei ori mai mari, numărul locurilor disponibile în clipa de faţă fiind limitat.

Top 10 solicitări de sezon

1. Crăciun cu scorţişoară, mere coapte, vin fiert la Viena
2. Revelion 2011 la Mamaia
3. Sărbători de iarnă în Hurghada - Egipt
4. Revelion în Tunisia
5. Revelion all inclusive în Bulgaria
6. Shopping la Viena şi Parndorf
7. Revelion de 5* în Antalya
8. Crăciun cu Moşul la Rovaniemi - Laponia
9. Revelion 2011 în Praga
10. Schi în Bansko – Bulgaria

Sursa: Klever Travel

Comenteaza