Foto Undă verde pentru viitoarea fabrică de medicamente din Turda, în valoare de aproape 50 mil. euro

Undă verde pentru viitoarea fabrică de medicamente din Turda, în valoare de aproape 50 mil. euro
| Foto: Facebook.com/MateiCristianOctavian
Undă verde pentru viitoarea fabrică de medicamente din Turda, în valoare de aproape 50 de milioane de euro
Undă verde pentru viitoarea fabrică de medicamente din Turda, în valoare de aproape 50 de milioane de euro
Undă verde pentru viitoarea fabrică de medicamente din Turda, în valoare de aproape 50 de milioane de euro

Stada România va deschide la Turda o fabrică de medicamente în parcul Arieș. Unitatea de producție va costa aproximativ 48,3 milioane de euro.

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a anunțat, că, în cursul zilei de joi, a fost semnată autorizația de construire pentru viitoarea „citadelă farmaceutică a României”, fabrica de medicamente STADA.

„Astfel, în perioada următoare vor putea demara lucrările de construire a noii facilități de producție care va fi amplasată în Parcul Logistic Arieș. Suprafața totală a amplasamentului este de 100.000 m2, iar zona actuală dezvoltată este în suprafață de 28.000 m2.

Noua fabrică va fi construită cu materiale sustenabile, utilizând tehnologii de ultimă generație, precum și o suită de facilități ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice. Potrivit reprezentanților Stada, termenul de finalizare este planificat pentru luna octombrie 2024.

STADA este partenerul nostru de încredere alături de care Turda se va dezvolta în continuare atât pe orizontală, cât si pe verticală, iar de asta va beneficia întreaga comunitate”, a transmis edilul Turdei.

Stada România va construi de la zero o fabrică de medicamente în orașul Turda din județul Cluj. Aceasta va fi gata în octombrie 2024, iar investiția este estimată la peste 48 de milioane de euro. Mai mult de 20 de milioane de euro din totalul de 48.3 vin de la stat. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza