Un startup din Australia, câștigătorul celei mai mari competiții de tehnologie de la Cluj

Un startup din Australia, câștigătorul celei mai mari competiții de tehnologie de la Cluj

Compania australiană AgUnity a câștigat marele premiu al competiției Startup Avalanche, inițiată la Cluj, dar care anul acesta s-a ținut în spațiul virtual.

Competiția a fost printre cele mai intense și pline de surprize competiții din istoria festivalului international de tehnologie. Pornind de la suma de 75.000 de euro, premiul s-a dublat într-o singură zi, ajungând la 150.000 de euro, datorită partenerilor ROCA X, Fortech, Risky Business și Arobs Transylvania.

Finaliștii acestei competiții au fost reprezentanți ai țărilor: Australia, Canada, România, Elveția și Marea Britanie, iar startup-ul câștigător al marelui premiu a fost AgUnity din Australia.

“Tranziția de la un eveniment fizic la unul online cu siguranță nu a fost una ușoară - a venit cu multe noutăți, provocări și adaptări din mers. Ne-am dorit să păstrăm calitatea evenimentului și am reușit să redistribuim întreaga echipă astfel încât fiecare componentă să se desfășoare în cele mai bune condiții, online”, a relatat Vlad Ciurcă, cofondator al Techsylvania.

Techsylvania este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est.

Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, într-un spațiu care facilitează interacțiuni între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții. Această ediție e avut 4.000 de participanți, din 67 de țări.

Comenteaza