Un startup clujean de servicii online strânge finanțări de 1,3 milioane euro

Un startup clujean de servicii online strânge finanțări de 1,3 milioane euro

Andrei Pantelimon este cofondator al unei platforme online pentru companii şi furnizori de servicii care a beneficiat deja de două runde de finanțare și o pregătește pe treia.  

ENSO Business Services Cluj-Napoca dezvoltă o platformă prin intermediul căreia companiile îşi pot găsi furnizorii de servicii potriviţi și se află în discuţii pentru a lua cea de-a doua finanţare, de 150.000 de euro, pentru a se putea extinde în mai multe oraşe din ţară.

Prima, de 200.000 de euro, a fost primită de la compania IT locală Qubiz. Cei şase antreprenori care au fondat ENSO se gândesc la cea de-a treia rundă, în plan pentru jumătatea anului viitor, care se va apropia de un milion de euro.

„Sperăm ca până la sfârşitul acestui an să putem beneficia de finanţare şi să continuăm cu planurile de business. Obiectivul nostru este să aplicăm acelaşi model pe care l-am aplicat în Cluj şi în alte oraşe mari din România, respectiv Bucureşti, Timişoara, Iaşi.

Ulterior avem în plan să atragem o investiţie care să ne permită să aplicăm modelul testat în România în alte ţări din Europa Centrală şi de Est - ţintim în primul rând alte capitale europene”, a declarat Andrei Pantelimon, la ZF IT Generation.

Lansarea primei versiuni a platformei a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, aceasta fiind practic acum în faza de testare cu câţiva zeci de furnizori şi câteva zeci de companii din Cluj. Aceasta permite identificarea după criterii multiple a unor furnizori pentru 80 de tipuri diferite de servicii de business, de la marketing, IT&C şi resurse umane până la curăţenie.

Comenteaza