Un programator din Cluj a realizat aplicaţia SoferOnline, destinată celor care se pregătesc pentru examenul auto

Un programator din Cluj a realizat aplicaţia SoferOnline, destinată celor care se pregătesc pentru examenul auto

Andrei Ciceu din Cluj-Napoca, un programator care nu şi-a găsit locul în multinaţionale din IT, a decis să ducă la capăt o idee pornită încă din liceu, aceea de a crea o aplicaţie pentru şcolile de şoferi, aplicaţie prin care să faciliteze învăţarea.

Astfel, el a creat ŞoferOnline.ro, o aplicaţie destinată atât cursanţilor, prin care aceştia învaţă mai uşor şi mai eficient pentru examenul auto, cât şi şoferilor şi şcolilor de şoferi în sine, care îşi pot planifica mai bine activitatea – contracte, evidenţa elevilor sau a plăţilor – prin intermediul acesteia, scrie zf.ro.

Tot el spune că, recent, în cadrul aplicaţiei, a fost deja introdusă partea de asigurări online – RCA –, dar şi un playlist creat de utilizatori potrivit pentru excursii şi drumuri mai lungi. Lunar, după spusele fondatorului, se creează între 10.000 şi 15.000 de conturi noi pe platforma ŞoferOnline. Mai mult, în urmă cu şase luni a fost introdusă şi colectarea vârstei, iar datele arată că cei mai mulţi clienţi sunt din Bucureşti, Cluj, Braşov, Timişoara sau Iaşi. Alexandra Matei

Aplicaţia pune la dispoziţie chestionare pentru toate categoriile de permis, iar materia este împărţită pe exerciţii zilnice. Diferenţa între chestionarele oferite de această platformă şi cele regăsite pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), explică antreprenorul, este faptul că algoritmul folosit în cazul chestionarelor de pe site este unul aleatoriu, în timp ce aplicaţia ŞoferOnline memorează întrebările la care cursanţii nu au răspuns şi le repetă pentru a spori învăţarea.

Cele mai căutate secţiuni în aplicaţie sunt cele pentru categoria B şi, mai nou, partea de redobândire permis.

 

Comenteaza