Un fost funcționar al Băncii Transilvania a devenit vicepreședinte fiscului

Un fost funcționar al Băncii Transilvania a devenit vicepreședinte fiscului

Emil Sămărtinean, absolvent al Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, a fost numit în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Sămărtinean, consultant pentru întreprinderi mici și mijlocii în vârstă de 37 de ani, a fost numit vicepreședinte al ANAF, cu rang de subsecretar de stat, arată o decizie publicată în Monitorul Oficial, semnată de premierul Florin Cîțu, potrivit Economedia.

Propunerea pentru această funcție la ANAF a venit din partea Biroului Național al USR. Sămărtinean a intrat direct în piața muncii, în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania (BT) Cluj, unde a stat până în 2006. În 2008 a început să lucreze ca ospătar și organizare evenimente la Athenee Palace Hilton (până în 2011).

A absolvit facultatea la 25 de ani, după ce a obținut diploma de licență în științe politice la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca, în 2009. Ulterior, a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București (2011).

A finalizat studiile doctorale din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE, fără susținerea publică a tezei. În perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange.

În perioada 2011-2013 a fost asistent universitar – doctorand la Academia de Studii Economice București, în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, predând materii ca organizații internaționale, economie europeană, finanțe corporative.

În prezent, Sămărtinean este director general al firmei de consultanță Greenwald Consulting, după ce anterior a fost administrator al acestei firme și al companiei Smart Hightech Powerhouse. În noiembrie, el a candidat din partea USR-PLUS pentru Camera Deputaților.

Comenteaza