Un an de Uber la Cluj vine cu un nou serviciu destinat familiilor. VEZI tariful

Un an de Uber la Cluj vine cu un nou serviciu destinat familiilor. VEZI tariful
Uber, aplicatia de ridesharing care reprezintă o alternativă la taxi, a împlinit un an de când funcţionează în Cluj-Napoca şi, cu ocazia aniversării, anunță lansarea unui nou serviciu destinat famillilor: UberChildseat.

Conform legislaţiei europene și a codului Rutier din România, copiii care au până la 1 metru și 35 de centimetri înălţime pot fi transportați cu automobilul numai dacă sunt așezați în scaune special concepute pentru micii pasageri. Prin urmare, serviciul cu mașini dotate cu scaune auto pentru copii este disponibil începând cu 9 august 2017, având un tarif de 1,95 de lei pe kilometru, 0,27 lei/minut și un tarif minim de 10 lei.

Statistici dupa un an de Uber la Cluj

Uber funcţionează în Cluj-Napoca din 3 august 2016, aplicaţia fiind disponibilă în 60 de oraşe din Uniunea Europeană (în 21 de state membre). Reprezentanţii companiei spun că, în prima săptămână de funcţionare, cererea în capitala Transilvaniei a fost de patru ori mai mare decât în Praga - oraş turistic de top în Europa. Cele mai populare destinaţii sunt Iulius Parc, centrul oraşului şi aeroportul clujean.  În primul an de Uber în Cluj Napoca, zeci de mii de oameni au folosit serviciul, printre care și 25.000 de turiști din peste 75 de țări. 

Parteneriat cu UBB 

UBB Cluj și Uber au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta domeniul economiei digitale și colaborative în România. Cadrele didactice și studenții Facultății de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor vor participa în proiecte de cercetare susținute de Uber și care vor analiza impactul și potențialul acestui domeniu nou asupra consumatorilor și economiei locale. Mai apoi, lucrările vor fi făcute publice și vor fi disponibile tuturor celor interesați de acest domeniu.

Etichete
Comenteaza