Umbrărescu va primi 1,6 miliarde din contractele pentru autostrăzi

Umbrărescu va primi 1,6 miliarde din contractele pentru autostrăzi

Grupul UMB, care va executa mai multe tronsoane între județele Cluj și Sălaj ale Autostrăzii Transilvania (A3), va beneficia de cei mai mulți bani de la statul român destinați constructorilor de șosele de mare viteză.

1.200 de contracte de achiziţie publică, a căror valoare depăşeşte 3,6 miliarde de lei, au fost încheiate în 2020 de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ţinând cont că există şi 40 de contracte în cazul cărora nu este specificată valoarea, potrivit statisticilor ZF.

Familia Umbrărescu şi-a adjudecat tot podiumul, fiind câştigătoarea celor mai mari trei contracte, în sumă de 1,6 miliarde de lei, prin intermediul a două firme – Spedition UMB şi Sa & Pe Construct. Spedition UMB este controlată de Mirela Umbrărescu (89% din acţiuni), asociați fiind şi Dorinel, Alexandru şi Petru Umbrărescu.

Ultimii doi deţin Sa & Pe Construct, cu pachete egale de acţiuni. „Perla coroanei” este contractul pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Braşov – Târgu-Mureş – Cluj – Oradea, unde Spedition UMB este responsabilă de câteva tronsoane.

Cealaltă companie a familiei a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 3 din Drumul Expres Craiova - Piteşti (proiect de 670 de milioane de lei), dar şi pe cel pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii de centură Bucureşti (312 milioane).

În noiembrie 2020, Asociaţia Construim România preciza că tronsonul din Drumul Expres Craiova - Piteşti de care se ocupă compania familiei Umbrărescu avea un progres fizic de execuţie de 67% şi financiar de 32% pe 40 km de drum expres”.

Comenteaza