Uleiurile de Luna au primit certificat bio FOTO

Uleiurile de Luna au primit certificat bio FOTO
Producătorul uleiurilor presate la rece din zona Turzii a obţinut certificatul bio pentru activitatea sa de procesare.

La scurt timp după obţinerea atestatului a fost inaugurată şi noua unitate de producţie a afacerii familiei Tulai din comuna Luncani, a cărei construcţie a început în 2015. În ultima perioadă aceasta a lansat, în afara produsului său tradiţional din floarea soarelui, uleiuri de dovleac, in, nucă, rapiţă şi cânepă. Ele au obţinut mai multe premii la Bruxelles, fiind evaluate cu 1-2 stele de aur de către The International Taste & Quality Institute (ITQI).
 
Aceste uleiuri presate la rece sunt produse din 1998, din nevoia de procesare locală a seminţelor de floarea soarelui pentru consumul familiilor de agricultori din zonă şi sunt naturale, obţinute din seminţe nesupuse tratamentelor termice sau chimice, ceea ce le conferă o calitate superioară celor presate la cald sau rafinate.
 
„Povestea asta este despre prieteni şi oameni faini. Voi ne-aţi împins spre diversificare (în ianuarie 2012 am lansat uleiurile de dovleac şi de in), ne-aţi primit în “comunitatea” micilor producători (Produs de Cluj, Agraria) şi aţi crezut că produsul nostru poate reprezenta cu mândrie ţară la târgurile internaţionale - Asociaţia de Promovare a Alimentului Românesc şi Agro Cluster Transilvania”, a transmis antreprenoarea Felicia Tulai, pe reţeaua de socializare Facebook.
 
ITQI este lider mondial în testarea și promovarea produselor alimentare de înaltă calitate, iar membrii juriului sunt selectați dintre cele mai prestigioase asociații ale profesioniștilor somelieri și culinari din Europa. În România există mai mulţi producători de uleiuri presate la rece, cei mai mulţi prezenţi în judeţele Cluj (Mihai Viteazul, Luna, Turda) şi Teleorman (Alexandria, Cervenia), dar şi în Alba, Maramureş sau Iaşi.

Comenteaza