Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai

Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai
| Foto: Aron_M - Depositphotos.com
Românii preferă să fie turiști la ei acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai
Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai
Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai
Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai
Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai
Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai
Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 mai

De la malul Dunării, la Ținutul Secuiesc, până la zone medievale din Brașov ce aparțin patrimoniului național, până la Grădina Zmeilor, din „Inima Transilvaniei”, românii pot alege unde să petreacă weekend-ul de 1 mai.

Pe fondul pandemiei și al restricțiilor de circulație, în ultimii doi ani, românii au ales să călătorească în țară şi să să redescopere destinaţii care merită să fie cunoscute, precum rezervaţiile naturale ascunse din judeţele Cluj şi Alba sau satele pitoreşti din zona Banatului şi din secuime, potrivit unui afaceri.news.

„Observăm o creştere tot mai mare a interesului pentru destinaţiile interne, România a devenit o ţară tot mai căutată de turişti, ceea ce ne bucură enorm. Tocmai din acest motiv, Travelminit.ro încearcă în mod constant să îşi extindă oferta de cazare, să pregătim pachete complexe, la preţuri accesibile, astfel încât să acoperim cât mai multe dintre nevoile clienţilor noştri. Vara este la doi paşi, aşa că ne pregătim să debutăm în forţă în sezonul estival”, spune Rita Szilveszter, expert online marketing Travelminit.

Platforma hotelieră online propune în pragul weekendului de 1 Mai câteva locuri atipice din România care merită să fie vizitate.

Aventură la o oră de Cluj-Napoca

Astfel, turiştii pot avea parte de o aventură în Grădina Zmeilor, o rezervaţie naturală aflată la aproximativ 70 de kilometri de oraşul Cluj-Napoca, supranumită şi „Meteora României” graţie formaţiunilor geologice atipice de aici.

Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 maiFotografie: Aron_M - Depositphotos.com

Preţurile medii pentru o noapte de cazare (cameră dublă) în judeţul Cluj pornesc de la 100 de lei.

Tot un loc spectaculos, dar mai puţin popular, este şi Râpa Roşie din judeţul vecin al Clujului, Alba, o rezervaţie geologică de interes naţional, care se remarcă prin nenumăratele coloane şi piramide de diferite culori, un peisaj cu adevărat unic în România.

Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 maiFotografie: Accipiter Gentilis Q - commons.wikimedia.org

Aceasta se află la numai 6 kilometri distanţă de oraşul Sebeş.

Turiştii care își doresc experienţe autentice şi peisaje pitoreşti pot poposi în satul Charlottenburg (sau Şarlota), care se află la aproape o oră de Timişoara. Acesta este atipic prin dispunerea lui circulară, toate casele fiind aşezate în cerc. Forma sa a fost gândită strategic, astfel încât să împiedice animalele sălbatice să intre în sat şi să cauzeze stricăciuni. Charlottenburg a fost fondat de imigranţii sosiţi în zona Banatului din Italia şi Germania şi, în prezent, este monument istoric.

„Un alt loc care merită descoperit atât pentru diversitatea culturală, cât şi pentru poziţionarea sa într-un cadru natural uimitor este şi Eibenthal, situat la doi paşi de Dunăre, în comuna Dubova din Mehedinţi.

Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 maiFotografie: miropink - Depositphotos.com

Aici se află şi o comunitate de cehi care au adus tradiţiile lor în zonă, astfel că nu te vei bucura doar de o vacanţă de poveste în Clisura Dunării, una dintre cele mai frumoase zone din ţară, ci şi de o experienţă culturală inedită”, subliniază reprezentanţii Travelminit.

De asemenea, platforma hotelieră mai recomandă un circuit în cele cinci sate din comuna Buneşti, judeţul Braşov: Buneşti, Criţ, Meşendorf, Roadeş şi Viscri, unde vor regăsi fortificaţii medievale care fac parte din patrimoniul naţional, tradiţii şi obiceiuri păstrate de sute de ani, dar şi celebra casă deţinută de Prinţul Charles în Viscri.

Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 maiFotografie: NataliaGolovina - Depositphotos.com

Pentru o noapte de cazare în Viscri, cea mai populară destinaţie din zonă, preţurile pornesc de la 120 de lei/camera, însă pentru alte sate din judeţul Braşov, tarifele pe noapte coboară spre 80-90 de lei.

Zona secuimii este o altă destinaţie care a cunoscut un avânt în ultimii ani şi unde turiştii pot găsi de la mâncare gustoasă şi tratamente de relaxare până la aventuri pline de adrenalină. Harghita, unul dintre cele mai verzi judeţe ale României, este recunoscută pentru activităţile pe care le poţi desfăşura în natură: trasee inedite (Cheile Vârghişului, Via Ferrata), ture off-road şi plimbări în câteva zone absolut spectaculoase (Tinovul Mohoş, Lacul Roşu, Lacul Sfânta Ana).

Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 maiFotografie: kshu - Deposiphotos.com

Covasna, pe de altă parte, este supranumită Ţinutul Conacelor graţie numeroaselor castele şi conace (Kalnoky, Benke) extrem de bine conservate de aici.

Turist la tine acasă. Județul Cluj, printre cele mai interesante destinații de 1 maiFotografie: esik.sandor.a - Depositphotos.com

„Ţinutul Secuiesc oferă numeroase opţiuni de wellness, graţie izvoarelor termale din zonă, ape cu proprietăţi vindecătoare, care fac posibilă efectuarea unei game largi de tratamente. Câteva dintre staţiunile preferate de turişti sunt: Băile Homorod, Băile Tuşnad, Borsec, Corund, Topliţa şi nu numai. Preţurile medii pentru o noapte de cazare în Harghita şi Covasna încep de la aproximativ 90-100 de lei pe noapte”, mai menționează sursa citată.

 

Comenteaza