Turda a introdus plata online pe autobuzele electrice

Turda a introdus plata online pe autobuzele electrice
Transportul public în Turda se face exclusiv cu mijloace nepoluante | Foto: TUP

Societatea Transport Urban Public (TUP) Turda a activat plata biletelor de autobuz prin intermediul dispozitivelor conectate la internet.

Prin descărcarea aplicației Mobil Pay din Google Pay și App Store, cei interesați pot selecta un bilet sau un abonament la Turda din secțiunea transport, după care se selectează titlul de călătorie dorit și să achite cu cardul. De asemenea, este posibilă plata cu SMS pentru călătoria unică, legitimația de zi sau de o săptămână.

Noua societate de transport, subordonată direct Consiliului Local Turda, a fost înființată în 2019. Turda este primul oraş din România care dispune de transport în comun exclusiv electric, primele 20 de astfel de mijloace de transport au fost cumpărate din fonduri europene.

Autobuzele electrice din flota TUP au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, Wi-Fi şi sistem de e-ticketing. Primele 20 au costat 10,6 milioane de euro. 

Modernizarea transportului public face parte din proiectele europene finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu scopul de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană prietenos cu mediul înconjurător.

Proiectele prevăzute pe plan local prevăd modernizarea completă a arterelor pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete), modernizarea stațiilor și a spațiilor verzi, monitorizare video și implementarea sistemului de Bike Sharing. 

Comenteaza