Tulpina Delta dă peste cap turismul în Grecia. Politica privind călătoriile ar putea fi revizuită

Tulpina Delta dă peste cap turismul în Grecia. Politica privind călătoriile ar putea fi revizuită

Hotelierii din Grecia estimează o scădere a veniturilor din cauza noului val al pandemiei provocat de varianta Delta, mai agresivă și mai contagioasă. O creștere a infectărilor ar putea duce la revizuirea politicii față de turiști.

Răspândirea agresivă a mutaţiei Delta, care ar putea duce la o recidivare a pandemiei chiar din această vară ar putea conduce la revizuirea politicii Greciei faţă de turiştii externi şi, foarte probabil, şi la o revizuire a politicii europene în domeniu, scrie Kthimerini, citată de Rador.

O imagine clară asupra evoluţiei turismului grecesc nu poate exista mai devreme de sfârşitul lunii iulie, când se va vedea cu o mai mare exactitate atât tendinţa epidemiologică, cât şi progresul procesului de vaccinare.

Totuşi, într-o evoluţie mult aşteptată, Marea Britanie a anunţat că din data de 19 iulie, britanicii vaccinaţi vor putea vizita şi ţări aflate pe lista „portocalie” precum Grecia, fără a mai fi obligaţi să stea în carantină la întoarcere, aşa cum se întâmplă în prezent. Dacă nu va fi modificată din cauza unei evoluţii negative a pandemiei, este de aşteptat ca decizia să aducă în Grecia un număr semnificativ de turişti de pe a doua cea mai mare piaţă pentru turismul grecesc.

Impactul negativ pe care mutaţia Delta l-ar putea avea asupra deplasărilor internaţionale nu se reflectă încă în rezervările înregistrate la hotelurile din Grecia. Însă acest lucru s-ar putea întâmpla ulterior în cursul lunii iulie, dacă sporeşte riscul izbucnirii unui al patrulea val. Într-o astfel de situaţie nimeni nu ştie cât de dur vor reacţiona guvernele naţionale şi UE şi dacă vor fi înăsprite măsurile restrictive în privinţa călătoriilor.

Salutând o lună iunie mai bună decât cea de anul trecut în privinţa numărului de turişti străini sosiţi în Grecia, ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, a ţinut să sublinieze că „pentru guvernul grec protejarea sănătăţii publice rămâne o prioritate absolută şi de aceea nu vom ezita să înăsprim protocoalele sanitare. Din primul moment mesajul a fost: deschidem în siguranţă – respectăm protocoalele – accelerăm vaccinările”.

Comenteaza