Țiriac, verificat de Consiliul Concurenței la cumpărarea Gothaer

Țiriac, verificat de Consiliul Concurenței la cumpărarea Gothaer

Consiliul Concurenței din România (CCR) analizează tranzacția prin care Allianz-Țiriac Asigurări (ATS) preia compania Gothaer Asigurări Reasigurări (GAR).

Allianz Țiriac face parte din grupul german cu acest nume și oferă o gamă largă de produse de asigurări de viață și asigurări generale, incluzând segmentele de viață și sănătate, autovehicule, proprietăți și călătorie.

Gothaer oferă produse de asigurări generale personalizate, pentru a acoperi cerințele și nevoile diverse ale clienților. CCR va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Allianz-Ţiriac și Gothaer au anunţat semnarea unui acord de preluare a Gothaer, aceasta fiind prima achiziție a unei companii de asigurări efectuată de Allianz-Ţiriac după 25 de ani de creștere organică. Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea aprobărilor din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară și CCR, iar valoarea tranzacției este supusă unor clauze de confidențialitate.

“Această achiziție este o dovadă a stabilității Allianz-Țiriac într-o perioadă plină de provocări pentru mediul de business, dar și a angajamentului acționarilor noștri față de economia românească. Gothaer România, o companie care și-a construit în cei opt ani de prezență locală o reputație solidă și un portofoliu echilibrat, va fi pentru Allianz-Țiriac un bun motor de creștere”, a spus Virgil Șoncutean, director general al ATA.

“În ultimele luni, grupul Gothaer și-a schimbat direcția strategică pentru a pune accentul pe piața de origine, Germania. Sunt convins că Allianz-Țiriac va construi pe ceea ce Gothaer România a realizat până acum și va deschide noi oportunități pentru echipă”, a menționat Oliver Schoeller, CEO al Gothaer Group.

Allianz-Țiriac și GAR vor continua să își desfășoare activitatea independent până la primirea tuturor aprobărilor necesare. Odată finalizată achiziția, ATA va integra GAR în businessul său, preluând portofoliul și angajații.

În tranzacție, Allianz-Țirac a fost asistată de firma de avocatură Schoenherr și Asociații, PwC a fost consultantul în procesul de due diligence, în timp ce Gothaer a fost asistată de firma de avocatură Hogan Lovells. ATA este parte a unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări, cu 4.000 de profesioniști. Grupul Gothaer are 4,5 miliarde de euro prime brute subscrise și 4,1 milioane de clienți,

Comenteaza