Transport privat din Cluj-Napoca spre ansamblul rezidențial Colina Nouă

Transport privat din Cluj-Napoca spre ansamblul rezidențial Colina Nouă

Edilul localității clujene, Eugen Mureșan, spune că noile ansambluri rezidențiale care apar în așezările rurale din județ vor atrage tinerii către aceste comune.

La 22 km de Cluj-Napoca, se află într-un stadiu avansat complexul de vile Colina Nouă. Acesta va cuprinde case verzi, școală internațională, spații verzi, o fermă. Conceptul este unul total nou, iar 28 de case din ansamblul rezidențial sunt pregătite pentru viitorii locatari, care urmează să se mute, conform Radio Cluj.

Eugen Mureșan, primarul comunei, spune că proiectul este un mare plus pentru comuna pe care o conduce, deoarece va atrage oameni educați care își doresc să trăiască sănătos și știu cum să facă acest lucru. Copiii vor avea parte de învățământ de calitate după un model finlandez.

Primarul din Vultureni speră că în acest mod tinerii vor fi mai atrași de traiul la țară, iar satele Clujului vor deveni din nou populate. O problemă ar fi transportul locuitorilor din Colina Nouă spre Cluj-Napoca. Investitorii proiectului se vor ocupa de acest aspect, iar autobuzele puse la dispoziție de aceștia vor deservi tuturor locuitorilor comunei, nu doar celor din Colina Nouă.

Comenteaza