Transilvania Construcții își face primul parc logistic în afara Clujului. Lângă Metro și Mercedes

Transilvania Construcții își face primul parc logistic în afara Clujului. Lângă Metro și Mercedes
Dezvoltatorul clujean va extinde parcul său logistic din Tetarom III, ocupat deja integral | Foto: TCC

Prima dezvoltare logistică și industrială în afara județului a dezvoltatorului Transilvania Construcții Cluj (TCC) se va produce în zona Aeroportului Internațional George Enescu Bacău. În paralel, acesta lucrează la extinderea parcului din Tetarom III, ocupat deja integral.

“Întins pe o suprafață de 8 ha, TRC Park Bacău este localizat în centrul regiunii Moldova, cu acces la Drumul European E85, în imediata vecinătate a Aeroportului Bacău, Metro și Mercedes. TRC Bacău se află într-o locație premium, cu forță calificată de muncă și conexiuni către celelalte regiuni ale României. TRC Park Cluj e ocupat în proporție de 100%, însă în curând vom începe extinderea sa prin faza a II-a”, a anunțat conducerea TCC.

TRC Cluj este localizat în Parcul Tetarom III din localitatea Jucu-Herghelie. Parcul logistic și industrial este un proiect încadrat în clasa A, întins pe o suprafață cu extindere potențială de 30 ha. Prima fază a proiectului cuprinde 6 ha și e ocupată 100%. TRC Cluj include 3 ha de depozite organizate în două clădiri și 0,2 ha de spații de birouri cu posibilitate de expansiune. Acesta se află lângă fabricile Bosch și De’Longhi, amplasate tot în Tetarom III.

Dezvoltatorul clujean a acordat în acest an un împrumut de 10,9 milioane de lei societății Novis Plaza pe care a creat-o pentru a administra clădirea de birouri pe care a amenajat-o în Tetarom I, din Cluj-Napoca. Raportul semestrial al TCC relevă că aceasta a acordat acționarilor în primele șase luni dividende de 1,2 milioane de lei.

TCC controlează, direct sau prin acționarii săi Andrei, Mircea și Gabriela Timofte, firmele clujene Novis Plaza, Melisa Prod, Brieta Industrial, ABC Facility Management, Invincible Real Estate. De asemenea, compania deține 4,6% din clubul de fotbal CFR 1907 Cluj.

Principalele investiții realizate în ultimul an au vizat recepționarea lucrărilor la TRC Park – etapa II (depozite pe 13.000 mp) , dezvoltat în incinta Tetarom III, a extins Parcul Logistic Transilvania (PLT), din zona Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, și a amenajat acolo trei depozite în vederea instalării unor chiriași de prim rang care au semnat contracte pe o perioadă mare de timp.

În 2017, TCC și-a relocat sediul și birourile sale din PLT în Novis Plaza. Iniţial avea sediul în zona Someşeni. Novis Plaza a fost preluată de TCC în 2016. TCC provine din Trustul de Construcţii Cluj, divizat după 1990 în mai multe societăţi. În 1999 TCC a fost privatizată, iar din 2003 a început dezvoltarea parcului logistic din Someșeni, după care a condus ca antreprenor general proiecte de construcții civile de anvergură.

Societatea este specializată în construcții civile, dezvoltări imobiliare și administrarea proprietăților. Principalele sale proiecte de construcție sunt Stadionul Cluj Arena, Stadionul Dr. C. Rădulescu, clădirea de birouri Power Business Center, spații de depozitare pe 100.000 mp.

TCC este o afacere de familie care dezvoltă, deține și administrează proprietăți precum Parcul Logistic Transilvania, TRC Park, Novis Plaza. Principalii săi concurenţii de pe plan local, conform portalului financiar Termene.ro, erau ACI, ASA Cons, Construcţii Napoca, TCI și Elite Grup.

Comenteaza