Tradesilvania Cluj: Numărul companiilor românești care au investit anul trecut în criptomonede a crescut cu 600%

Tradesilvania Cluj: Numărul companiilor românești care au investit anul trecut în criptomonede a crescut cu 600%

În platforma gestionată de compania clujeană au fost tranzacționate, în 2021, active totale de 200 de milioane de euro. Sistemul blockchain și criptomonedele sunt considerate „inovații financiare” care oferă o alternativă la sistemul bancar tradițional.

Tradesilvania, companie de investiții în criptomonede și gestionarea asseturilor digitale, cu sediul în Cluj, a anunțat înregistrarea cifrei record de 200 milioane euro active totale tranzacționate în platformă pentru anul 2021.

O creștere record, de 600%, a fost observată și în cazul bazei de clienți persoane juridice care au investit în criptomonede și bunuri digitale, iar trendul se menține și la început de 2022, arată un comunicat al companiei clujene.

Platforma Tradesilvania oferă acces la 44 de criptomonede, 101 de parități crypto, un portofel electronic securizat și o aplicație mobilă care permite utilizatorului să acceseze portofoliul de oriunde și oricând.

„Anul 2021 a reprezentat pentru noi un an de dezvoltare pe toate segmentele, atât la nivel de produs, prin dublarea numărului de monede puse la dispoziția clienților, implementarea serviciului de savings, cel de trading automat etc., cât și la nivel de echipă, unde am reușit să dezvoltăm poate cel mai performant și complet cadru de conformitate, fiind în acest moment în dialog direct cu autoritățile pentru reglementarea suplimentară și dezvoltarea legislației specifice și în România. Evoluția clienților persoane juridice, printre care mai multe companii listate la Bursa de Valori București (BVB), nu a fost o surpriză pentru noi. Procentul de creștere ne-a surprins, mai ales în lipsa unor acțiuni de marketing cu scopul de atragere de companii. Creșterea de 600% indică faptul că România este tot mai pregătită pe subiectul investițiilor în bunuri digitale cu o dinamică crescută, inclusiv crypto“ a menționat Ciprian Dobrescu, CEO Tradesilvania.

Interesul românilor se poate vedea și prin faptul că EGLD (prima monedă crypto românească, lansată de ELROND) are o valoare 1 la 1 cu capitalizarea acțiunilor Băncii Transilvania (indice TLV la BVB), poziționându-se într-un moment de vârf și la 2:1.

Tradesilvania este singurul exchange din România și printre puținele din Europa care a obținut certificarea ISO 27001 – securitatea informațiilor și ISO 9001 – managementul organizației.

„În spatele platformei Tradesilvania stau 7 ani de dezvoltare tehnică continuă prin aplicarea celor mai noi tehnologii și peste 5 ani de integrare continuă cu parteneri din domenii precum cel bancar, instituțional, parteneri de infrastructură tehnică ceea ce ne permite să reprezentăm cu succes România pe harta crypto a Europei, la acest moment deservind și clienți din Spațiul Economic European” a declarat Răzvan Moldovan, Deputy CEO Tradesilvania.

Tradesilvania este o platformă digitală specializată în investiții și tranzacționarea criptomonedelor cu sediul în Cluj-Napoca.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza