Topul Smart City: Alba Iulia rămâne pe primul loc, urmată de Cluj Napoca şi de Iaşi

Topul Smart City: Alba Iulia rămâne pe primul loc, urmată de Cluj Napoca şi de Iaşi

Topul celor mai moderne oraşe, din punct de vedere al proiectelor de tip smart city, este şi în acest an condus de Alba Iulia, dar care are un număr stagnant de proiecte (106), urmat de Cluj Napoca(58) şi de Iaşi (56), care vine puternic din urmă, în timp ce Bucureştiul este pe locul patru (39 proiecte), arată o analiză realizată de integratorul de soluţii inteligente la cheie Vegacomp Consulting.

Clasamentul este continuat de Bucureşti – Sector 4 (35), Arad (29), Sibiu (27), Oradea şi Timişoara (26) şi Braşov (18). Cifrele iau în calcul proiectele în plan, în curs de implementare sau livrate.

Clasamentul oraşelor medii este dominat de Alba Iulia (106), Arad (29) şi Sibiu (27), în timp ce podiumul oraşelor mici este ocupat de Avrig (10), Făgăraş (7) şi, la egalitate, Odorheiu Secuiesc, Aiud şi Hârşova (6).

În total, la finele lunii iunie au fost identificate 860 de iniţiative aflate în stadiul de proiect, în curs de implementare sau deja finalizate, în 124 de oraşe mari, medii şi mici din ţară, comparativ cu 594 de proiecte din 87 de oraşe, la nivelul lunii iunie 2020.

 

Comenteaza