Tánczos Barna, despre „rabla pentru electrocasnice”: Se vor coborî clasele energetice. Înscrierile încep peste o săptămână

Tánczos Barna, despre „rabla pentru electrocasnice”: Se vor coborî clasele energetice. Înscrierile încep peste o săptămână

Ministrul interimar al mediului, Barna Tánczos, a vorbit la Jurnalul de Seară de la Digi24 despre redeschiderea din decembrie a programului „rabla pentru electrocasnice” și despre modificările care au fost aduse pentru această nouă ediție. Tánczos spune că au fost modificate clasele energetice la unele articole, pentru că „erau prea restrictive” și „nu se găseau produse în acele clase pe piață”. Ministrul a precizat și că înscrierile „încep peste o săptămână”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Rabla pentru electrocasnice revine în decembrie. Am schimbat clasa energetică la câteva articole pentru a deschide programul pentru mai multe produse pentru că au fost prea restrictive anumite categorii. O să public din nou clasele energetice pentru că ele sunt pe o încadrare nouă din 2021, deci rămân grupele de produse, rămâne sistemul de o săptămână pentru fiecare grup de produse, rămân regulile din această primăvară, se vor coborî la două sau trei produse clasele energetice pentru că ele au fost prea ambițioase și nu se găseau produse în acele clase pe piață, nu se fabrică.

Peste o săptămână începe înscrierea, dacă reușim să pornim mai repede, atunci se poate face înscrierea și mai repede. Platforma este funcțională, a fost testată, a funcționat bine și n-au fost probleme deloc, în comparație cu anul trecut când a fost un eșec total”, a spus ministrul interimar al mediului, Barna Tánczos.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza