Tişe: investiţia Bosch la Cluj, cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului VIDEO

Tişe: investiţia Bosch la Cluj, cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului VIDEO
Clujul se va putea lăuda cu cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe la Realitatea TV Cluj. Compania germană Bosch va investi 77 de milioane de euro la Jucu, unde va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă.

Potrivit şefului deliberativului clujean, negocierile purtate cu germanii au durat mai bine de un an.

 "Este cea mai mare investiţie privată făcută vreodată în judeţ: 77 de milioane de euro comparativ cu Nokia care a investit în jur de 50 de milioane de euro şi vor creea un nr de până la 2000 de locuri de muncă", a spus Tişe.

Prezenţa la Cluj a doi investitori importanţi ca Bosch şi deLonghi va stimula afacerile în judeţ dar şi creearea de noi locuri de muncă, crede Alin Tişe. "Pe lângă aceşti oameni angajaţi direct la cele două societăţi, dorinţa lor este de a încheia contracte cu firme din Cluj, din Transilvania, de unde să subcontracteze componente. Aceste investiţii vor aduce mult mai multe locuri de muncă în judeţ decât numărul de angajaţi care vor fi vizaţi la cele două companii", spune preşedintele Consiliului Judeţean.

Tişe a precizat că în acest moment Consiliul Judeţean poartă negocieri cu un alt mare agent economic important, de astă dată din Asia. ZIUA de CLUJ a arătat că este vorba despre Tata Motors, o companie indiană care este pe locul patru în lume la producţia de camioane şi pe locul doi la producţia de autobuze.

Ciprian ARON

Comenteaza