Tişe: încă un investitor important la Cluj după DeLonghi şi Bosch, până în vară VIDEO

Tişe: încă un investitor important la Cluj după DeLonghi şi Bosch, până în vară VIDEO
După DeLonghi şi Bosch, la Cluj ar putea veni un alt investitor important, spune astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Negocierile ar urma să fie concretizate în această vară.

Consiliul Judeţean a semnat astăzi contractul de concesiune a celor 21 de hectare de teren din parcul Tetarom III către compania germană Bosch. Până la demararea investiţiei de 77 de milioane de euro mai este un singur pas: parafarea de către Bosch a înţelegerii cu Ministerul de Finanţe pentru obţinerea ajutoarele de stat.


Şeful judeţului, Alin Tişe, spune că Bosch devine cel mai mare investitor străin din istoria judeţului Cluj. Germanii vin cu 77 de milioane de euro, faţă de cele aproximativ 60 de milioane investite de Nokia.

Lângă Bosch se pregăteşte să vină De Longhi. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Coroian, a dezvăluit două dintre intenţiile italienilor care au cumpărat halele Nokia. Potrivit lui Coroian, De Longhi nu va deschide doar o fabrică, ci va înfiinţa şi un departament de cercetare, pentru care a demarat deja discuţii cu Universitatea Tehnică. În plus, firma italiană de produse electrocasnice nu va veni singură la Jucu.

Conducerea Consiliului Judeţean susţine că se află în negocieri cu încă o companie străină. "Suntem încă în discuţii cu un alt investitor important, în afară de De Longhi, pe care-l cunoaşteţi. Speranţa noastră este ca, până în vară, să putem concretiza discuţiile cu un alt investitor cu o investiţie cel puţin la nivelul investiţiei Bosch", a spus Tişe.

Misteriosul investitor cu care se află în tratative autorităţile judeţene este, aşa cum Realitatea TV Cluj şi ZIUA de CLUJ au anunţat deja, Tata Motors, compania indiană care intenţionează să producă la Cluj automobile.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza