The Banker: Banca Transilvania, cea mai performantă din România

The Banker: Banca Transilvania, cea mai performantă din România

Reputata revistă The Banker a analizat evoluţia sistemului bancar din regiunea Europei Centrale şi de Est şi a întocmit topul băncilor din zonă. Pe podiumul performanței se regăsesc Banca Transilvania, First Bank, Libra, CEC și EximBank.

Conform Top 100 CEE Banks, băncile din regiune arată stabilitate financiară și câștiguri în ceea ce privește capitalizarea și activele totale, elemente ce ar putea facilita depășirea cu succes a situației provocate de pandemia de Covid-19.

Analiza clasifică băncile în opt categorii cheie de performanță, utilizând 17 rapoarte anuale valabile la 31 decembrie 2019, potrivit Banking News. Aceasta are la bază evaluarea unor criterii precum dezvoltare, profitabilitate, eficiență operațională, calitatea activelor sau lichidități.

Banca Transilvania este performera din România și acest lucru se reflectă și în opt. Ea ocupă primul loc și pentru eficiența operațională și lichiditate. Pe locul secund sunt americanii de la First Bank, ce ocupă o poziție fruntașă la profitabilitate.

Libra Internet Bank ocupă a treia pozitie, după criteriul performanței. LIB ocupă prima pozitie din Romania dupa criteriul creșterii și locul al doilea din perspectiva profitabilitatii și a calității activelor. Clasamentul este completat de singura banca de stat, CEC Bank, locul patru dupa criteriul performanței, urmată de EximBank.

Comenteaza