Tetarom, legată de mâini în privinţa viitoarei destinaţii a halelor din Jucu. Nokia decide cui le predă VIDEO

Tetarom, legată de mâini în privinţa viitoarei destinaţii a halelor din Jucu. Nokia decide cui le predă VIDEO
Viitoarea destinaţie a halelor Nokia din parcul industrial Tetarom III din Jucu va fi decisă chiar de producătorul de telefoane mobile şi nu de proprietarul parcului, Consiliul Judeţean Cluj. Nokia a notificat deja CJ Cluj că a demarat negocierile.

"Nokia este cea care decide cui dă halele, nu noi. În contractul dintre CJ Cluj şi Nokia se prevede explicit că preluarea halelor se face de către o firmă pe care ei o doresc, cu respectarea specificului obiectului de activitate. Decidenţi sunt cei de la Nokia, nu noi", a declarat astăzi preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Acesta precizează că Nokia a comunicat deja instituţiei, prin Tetarom Cluj, societatea care administrează parcul industrial, că a stabilit şi cine este compania de consultanţă care se va ocupa în numele Nokia de discuţiile pe tema viitoarei destinaţii a halelor. "Este o casă de avocatură", a spus Tişe.

"Noi încercăm în discuţiile cu Nokia să găsim o soluţie care să ne permită să avem un rol în a stabili cine vine acolo. Aşa cum e contractul în momentul de faţă, doar Nokia decide", a conchis preşedintele CJ Cluj. Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului. Liderii celor două sindicate de la fabrica Nokia din Jucu, Valentin Ilcaş şi Cristian Copil, au început în urmă cu trei săptămâni negocieri cu conducerea Nokia România privind salariile compensatorii care vor fi acordate angajaţilor ce urmează să fie disponibilizaţi.

 

Comenteaza