Terapia va susține învățământul dual. Ce salarii se dau în industria farmaceutică

Terapia va susține învățământul dual. Ce salarii se dau în industria farmaceutică

Cea mai importantă companie de medicamente generice şi produse OTC din România, Terapia Cluj, va extinde parteneriatul semnat la începutul anului pentru dezvoltarea învăţământului dual prin implicarea în proiectul Academia 2 în 1 – Școală și Carieră, creat la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

În septembrie, Terapia şi-a deschis porţile pentru prima clasă de elevi formată în baza acordului de dezvoltare a învăţământului profesional dual semnat de companie şi Colegiul Tehnic Ana Aslan (CTAA) din Cluj.

În prezent, pentru Terapia, rezultatele parteneriatului înseamnă o clasă de 28 de elevi înscrişi în anul şcolar 2019-2020, perioade de pregătire practică în cadrul laboratoarelor de specialitate și a secțiilor de producție ale companiei, punerea la dispoziție a resurselor informaționale și a echipamentelor, burse lunare pentru toată perioada de pregătire teoretică și practică, dar și a altor stimulente materiale și financiare suplimentare acordate în funcție de performanță.

“Pentru ne dorim ca acest proiect să stârnească nu doar interesul, ci şi entuziasmul beneficiarilor noştri, împreună cu ISJ am pus recent bazele proiectului Academia 2 în 1 – Școală și Carieră, prin care ne-am asumat misiunea de a aduce în lumina reflectoarelor şi de a prezenta avantajele învățământului dual în faţa elevilor, părinţilor dar şi autorităţilor locale din comunităţile rurale din judeţul Cluj”, conform conducerii companiei.

“Acest tip de parteneriat, şcoală-industrie, este singurul care poate crea premisele depăşirii, în următorii cinci ani, a dificultăţilor majore generate de migraţia forţei de muncă, a celor legate de abandonul şcolar şi a prăbuşirii industriei prelucrătoare din România, pe fondul închiderii fabricilor şi a şcolilor profesionale. Suntem o companie clujeană, în această comunitate ne desfăşurăm activitatea şi este firesc să punem umărul la dezvoltarea acestei comunităţi.

Pentru anul şcolar 2020 – 2021, ne-am propus să susţinem o nouă clasă de 28 de copii în pregătirea pentru profesia de operator chimist, dar şi alţi 10 copii dintr-o clasă de operatori, mecanici şi lăcătuşi echipamente şi instalaţii industriale. La finalul pregătirii profesionale, toţi aceşti elevi vor avea un loc de muncă asigurat la Terapia – remuneraţia din industrie fiind de peste 3.500 lei net pe lună”, a precizat Dragoș Damian, directorul general al Terapia.

La începutul acestui an, din dorinţa de a susţine formarea competenţelor necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, Terapia – o companie Sun Pharma, a încheiat un parteneriat cu reprezentanţii CTAA vizând dezvoltarea învăţământului profesional dual din Cluj, proiectul beneficiind şi de sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

Terapia este cea mai importantă companie de medicamente generice și produse OTC din România. Din 2015 a devenit parte a Sun Pharma, organizație ce reunește 42 de site-uri de producție în care se fabrică 2.000 de forme farmaceutice distribuite în 100 de țări, prin implicarea a 32.000 de angajați. Produsele medicamentoase Over the Counter (OTC) se pot elibera fără prescripţie medicală.

Comenteaza