Terapia Cluj: “Putem face și măști dacă avem materie primă”

Terapia Cluj: “Putem face și măști dacă avem materie primă”

Directorul general al celei mai mari fabrici de medicamente din România, Dragoș Damian, susține că producătorii din țară au capacități de producție, dar că Ministerul Sănătății încă nu i-a convocat.

Fabricile de hârtie şi textile, producătorii locali de medicamente pot realiza măşti în regim de urgenţă, în contextul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, susţine Dragoş Damian, care este și preşedintele patronatului producătorilor români de medicamente PRIMER, conform ZF.

„Orice fabrică de hârtie sau de textile poate amenaja artizanal un loc unde să producă măşti. Şi noi, probabil, dar trebuie să ne aprovizionăm cu materie primă şi durează. Măştile simple au anumite specificaţii, dar în condiţii de urgenţă se pot accepta proceduri simplificate de lucru”, a spus Dragoş Damian.

El a adăugat că ministerul nu a făcut vreo teleconferinţă cu producătorii de medicamente. Damian a trimis către minister sugestiile producătorilor pentru măsurile în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, iar miza în această perioadă este ca angajaţii din fabrici să rămână motivaţi.

„Important acum este să ţinem în fabricile de alimente şi medicamente angajaţii stimulaţi să vină la muncă. Degeaba pot fabrica eu orice dacă ei rămân acasă. Degeaba merg bănci şi Wi-Fi dacă rămânem fără combustibili, alimente şi medicamente. Pe termen imediat acestea trebuie asigurate”, a spus Damian.

Terapia a încheiat anul 2019 cu afaceri de 750 de milioane de lei. România mai are puţine fabrici care produc local medicamente, în piaţă activând 120 de firme care au ca domeniu de activitate fabricarea produselor farmaceutice.

Comenteaza