Tații de la Vodafone vor primi concedii de 4 luni plătite de firmă

Tații de la Vodafone vor primi concedii de 4 luni plătite de firmă

Operatorul de telecomunicații Vodafone România a introdus concediile parentale plătite integral, pentru o perioadă de 16 săptămâni.

Noua politică este în vigoare de la 1 aprilie și se adresează tuturor angajaților care devin tați biologici, respectiv tuturor celor care devin părinți adoptivi, indiferent de numărul copiilor lor.

Politica de resurse umane prevede dreptul la concediu parental de până la 16 săptămâni, cu salariul plătit integral de companie, precum și o reîntoarcere treptată la muncă, pentru ca ei să poată petrece mai mult timp alături de familiile lor. În cazul angajaților cu roluri comisionabile, va fi acoperită partea fixă a salariilor.

La sfârșitul perioadei de concediu, angajații pot opta pentru un program redus la 30 de ore de lucru pe săptămână, pentru o perioadă ce se extinde până la șase luni, și un salariu plătit integral, conform contractului de muncă în vigoare.

“Venirea unui copil în familie este un moment special, de care ne dorim ca fiecare angajat Vodafone - mamă sau tată - să se bucure pe deplin, fără a avea grija carierei sau a salariului. În plus, credem cu tărie într-un mediu de lucru cât mai echilibrat din punct de vedere al beneficiilor și sanselor pentru toți angajații” a declarat Anca Marcu, director la HR Vodafone România.

Noua politică de resurse umane va fi introdusă de către Vodafone Group la nivel global, în toate cele 22 de țări în care își desfășoară activitatea, în perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021.

Grupul Vodafone Group are operațiuni în 22 de țări, 283 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 25 milioane ai serviciilor broadband fix şi 22 milioane ai serviciilor TV.Principalii concurenți ai Vodafone în România sunt Orange, RCS-RDS și Telekom

Comenteaza