Tarom va introduce aeronave pe ruta Cluj - Iași

Tarom va introduce aeronave pe ruta Cluj - Iași

Operatorul aerian național Tarom a decis să aloce aeronave pentru ruta Cluj-Napoca - Iași, de săptămâna viitoare. 

Din 8 aprilie, compania de stat va introduce zboruri directe între cele două orașe din Transilvania și Moldova, durata unui zbor fiind sub o oră, potrivit reprezentanților Tarom. „Dacă mergi cu maşina, faci puţin peste șase ore.

Dacă mergi cu trenul, faci aproape opt ore şi jumătate. Dacă alegi să mergi pe jos, poţi face drumul în 80 de ore, fără oprire, dar sigur faci febră musculară. În schimb, cu Tarom ajungi în maximum 50 de minute şi pe cuvânt că nu te va obosi drumul”, motivează aceștia.

Tarom a inițiat un proiect de restructurare a personalului, una dintre componentele esențiale ale planului de redresare a companiei. Măsura face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat statului român acordarea unui împrumut de salvare pentru Tarom, pentru următorii cinci ani.

Durata estimată pentru implementarea măsurii este de șase luni, conducând la o reducere medie anuală a costurilor de personal estimată de Tarom la 8 milioane de euro. Alte măsuri pe termen mediu din planul de restructurare vizează optimizarea flotei de aeronave, optimizarea comercială și a costurilor. 

Mai multe companii private, precum Blue Air, Wizz Air sau Hi Sky au anunțat, în această primăvară, rute noi cu plecare de la Cluj. Printre noile destinații se numără țări ca Portugalia, Maroc, Bulgaria, iar printre aerogările noi propuse spre aterizare, Heathrow Londra. Pe aeroportul clujean mai operează Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair.   

Comenteaza