Video Tânăr de 26 de ani din Cluj, cu fabrică și restaurant. Urmează o pensiune

Tânăr de 26 de ani din Cluj, cu fabrică și restaurant. Urmează o pensiune
Întreprinzătorul clujean, alături de ministrul agriculturii, Adrian Oros | Foto: Agro TV

Paul Căpuşan, absolvent al Facultății de Horticultură din Cluj-Napoca, a dezvoltat brandul Delicium Jams and Syrups, cu 35 de produse din fructe presate la rece și dulcețuri.

Visul său de a cultiva zmeură s-a născut pe când avea 13 ani şi se afla în Austria, la un verişor de-al său, unde a văzut o plantație de 3 ha unde puteai să vizitezi şi să mănânci. În prezent tânărul antreprenor are în localitatea Borşa o plantaţie de 7 ha cu fructe, majoritar cu zmeură. „Mi-am propus ca anual să triplez cifra de afaceri şi până acum am reuşit“, a spus Căpușan, conform ZF.

Primul pas în business l-a făcut în urmă cu cinci ani, atunci când a înfiinţat o plantaţie de zmeură pe 1,5 ha, în care a investit 20.000 de euro. Ulterior a extins cultura la 7 ha, a ridicat o fabrică unde produce dulceţuri, siropuri presate la rece şi zacuscă, s-a autorizat ca restaurant, vrea și o pensiune, iar investiţiile de până acum se ridică la 350.000 de euro.

Antreprenorul a decis să facă produse procesate, cu o valabilitate mai mare. Pentru a-şi menţine numărul crescut de produse, Delicium cumpără materie primă şi de la fermieri din zonă. Fabrica din Borşa are o capacitate de producţie de 1.000 de sticle de sirop pe zi, iar în zilele de vârf lucrează şi 10 persoane, dar ar fi nevoie de o forţă de muncă dublă.

În starea de urgență antreprenorul a început să facă livrări la domiciliu în Cluj şi acum se pregăteşte de extinderea la nivel naţional. Produsele se găsesc şi în 5-6 magazine fizice din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Baia Mare.

El adaugă că datorită evenimentelor a crescut şi numărul clienţilor, iar în acest an au reşuşit să primească autorizaţie pentru a funcţiona ca un restaurant şi în viitorul apropiat nu exclude să facă şi o pensiune agroturistică.

Comenteaza