Supercom a luat credit de 4 milioane € ca să salubrizeze Clujul

Supercom a luat credit de 4 milioane € ca să salubrizeze Clujul

Operatorul de salubritate Supercom București a contractat o facilitate de credit de 19,6 milioane lei de la Intesa Sanpaolo Bank (ISB) pentru achiziţia de echipamente pentru transportul deşeurilor şi colectarea selectivă a acestora în Cluj-Napoca. 

Prin această finanţare, ISB România se aliniază politicii grupului, care din 2015 a devenit partener strategic al Fundaţiei Ellen MacArthur, cea mai influentă şi puternică organizaţie dedicată economiei circulare. Pentru a susţine parteneriatul, planul de afaceri pentru perioada 2018-2021 al Intesa Sanpaolo include lansarea unui plafon de creditare în valoare de 6 miliarde de euro.

Facilitatea de credit către Supercom a fost acordată cu sprijinul Biroului de Economie Circulară al Centrului de Inovare, companie a grupului Intesa. “Începând din 2016, grupul Intesa Sanpaolo şi-a asumat că se va asigura că oportunitatea economiei circulare este o şansă colectivă pentru companiile europene. În acest sens, Supercom a câştigat încrederea şi sprijinul nostru prin activitatea şi proiectele sale”, a declarat Dan Sandu, CEO al ISB România.

Supercom a început să activeze, din 1 martie, pe sectorulul vest, în care acționa Rosal pe străzile din Cluj-Napoca. „Am verificat dotările și echipamentele necesare derulării activității de salubritate stradală, conform caietului de sarcini care a stat la baza licitației de salubritate stradală.

Atât eu, cât și clujenii, așteptăm lucrări de calitate, intervenții cu echipamente moderne, electrice, nepoluante, curățenie la standarde europene, atât pe carosabil, cât și pe trotuare. Așteptăm o competiție a curățeniei între cele două firme de salubritate stradală care operează în Cluj-Napoca (Supercom și Brantner), în respect deplin față de cetățean și față de banul public”, a declarat edilul Emil Boc.

Supercom se va ocupa, în următorii cinci ani, de salubrizarea stradală și deszăpezirea pe sectorul I din Cluj-Napoca, după ce Rosal a pierdut licitaţia. La licitație și-a mai depus ofertele Brantner și Polaris Medius – Polaris M. Oferta câștigătoare însumează 18 milioane de euro, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Rosal și Brantner au contestat rezultatul licitației, însă demersurile au fost respinse.

Comenteaza