Studiu: apartamentele reabilitate termic sunt mai scumpe cu 5% în Cluj-Napoca

Studiu: apartamentele reabilitate termic sunt mai scumpe cu 5% în Cluj-Napoca
Apartamentele reabilitate termic care sunt scoase la vânzare în Cluj au preţuri substanţial mai mari decât cele nereabilitate, relevă o analiză imobiliare.ro. Diferenţa este, totuşi, mai mică decât în Bucureşti: 5-6% faţă de 10%.

În Cluj-Napoca, diferenţele de preţ între apartamentele vechi reabilitate şi cele nereabilitate se situează în jurul valorii de 5-6%. Astfel, preţul mediu solicitat pentru un apartament vechi cu două camere nereabilitat, cu o suprafaţă utilă de 50 mp, este de aproximativ 49.000 de euro, în vreme ce proprietarii unor apartamente reabilitate termic cer în medie 52.000 de euro. De altfel, cu excepţia preţului şi a amplasamentului proprietăţii, conform unui studiu realizat de imobiliare.ro la începutul acestui an, izolarea termică a locuinţei este următorul criteriu în ceea ce priveşte preferinţele cumpărătorilor şi primează vechimii imobilului, existenţei unui loc de parcare sau calităţii vecinilor.


„55% dintre potenţialii cumpărători au considerat ca fiind foarte important criteriul izolare termică, 44% au apreciat ca fiind foarte importantă vechimea imobilului, 42% locul de parcare, 40% ar opta pentru o locuinţă nouă, iar pentru 32% dintre cumpărători, prioritară este calitatea vecinilor", relevă analiza citată.


Cea mai mare diferenţă de preţ între apartamentele vechi reabilitate termic şi cele nereabilitate este întâlnită în Capitală. Dacă preţul mediu cerut pe metru pătrat util pentru un apartament vechi cu două camere a fost, în luna septembrie, de 1.140 euro, proprietarii de unităţi similare aflate în blocuri reabilitate solicită în medie cu 10,4% mai mult, adică 1.259 de euro/mp util.

Comenteaza