Foto Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca au fost premiați la Concursul Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca au fost premiați la Concursul Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor

Studenții Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, departamentul de Autovehicule Rutiere și Transporturi al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au participat, în perioada 2-4 noiembrie 2023, la Concursul International Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor „Prof. univ. ing. Constantin GHIULAI”, Secțiunea „Dinamica autovehiculelor”, ediția a IX-a, 2023, București.

În cadrul concursului, studenții UTCN s-au remarcat cu premiul I la individual - DOMOKOS Ádám, premiul II pe echipe - DOMOKOS Ádám, DĂNUȚ Bogdan, COCOȘ MihaiCristian și mențiune (locul IV) la individual - DĂNUȚ Bogdan.

Echipa formată din DOMOKOS Ádám, DĂNUȚ Bogdan și COCOȘ Mihai-Cristian, studenți în anul IV la specializarea Autovehicule Rutiere, a fost pregătită de domnul Prof.dr.habil.ing. Adrian TODORUȚ, domnul Conf.dr.ing. Nicolae CORDOȘ și doamna Asist.drd.ing. Irina DUMA (membră din partea DART al UTCN în comisia de concurs, faza finală, secțiunea Dinamica autovehiculelor).

Echipa s-a evidențiat prin rezultate remarcabile și în edițiile anterioare: Locul 1 și 2 la individual și Locul 1 pe echipe – ediția a VIII-a (2022, Timișoara); Locul 1 și 3 la individual și Locul 1 pe echipe – ediția a VI-a (2019, Craiova); Locul 2 și 3 la individual și Locul 2 pe echipe – ediția a V-a (2018, Cluj-Napoca); Locul 1 și 3 la individual și Locul 1 pe echipe – ediția a IV-a (2017, Pitești); Locul 2 la individual și Locul 3 pe echipe – ediția a III-a (2016, Brașov); Locul 1, 2 și 4 la individual și Locul 1 pe echipe – ediția a II-a (2015, București); Locul 1 și 2 la individual și Locul 1 pe echipe – ediția a I-a (2014, Craiova).

În faza finală a ediției a IX-a a concursului din 2023, organizată la București, s-au calificat 31 de studenți de la 11 universităţi: Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea „Transilvania” din Braşov.

Concursul a avut la bază o tematică și bibliografie comune, elaborate de un grup de cadre didactice de specialitate din universitățile participante, precum și un regulament de organizare.

Desfăşurarea concursului a avut loc sub patronajul Societăţii Inginerilor de Automobile din România, SIAR, cu sprijinul universităţilor care derulează studii superioare de licenţă şi masterat în domeniul ingineriei autovehiculelor, precum şi cu aportul agenţilor economici de profil. Misiunea asumată de această competiţie este de a continua tradiţia școlii de ingineri de autovehicule în pregătirea viitorilor specialişti în domeniu și de a promova, în rândul tinerilor studenţi, dorinţa de a realiza performanţă în studierea disciplinelor specifice domeniului ingineriei autovehiculelor. Ediția din acest an a concursului s-a desfășurat simultan cu ediția a XXXIII-a a Congresului Internațional anual al SIAR de Inginerie a Autovehiculelor și Transporturilor, ESFA 2023, organizat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Comenteaza