Studenții de la Babeș-Bolyai își fac propriul jobshop

Studenții de la Babeș-Bolyai își fac propriul jobshop

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) va veni în întâmpinarea tinerilor cu un proiect prin care vrea să îi plaseze direct pe piața muncii, fără ajutorul unor intermediari.   

OSUBB va organiza proiectul Future Up pentru a familiariza studenții cu actualele cerințe ale pieței muncii prin intermediul workshopurilor, interacțiunilor cu firme și oameni cheie din diferite domenii, aceștia având ocazia să obțină, la finalul proiectului, un internship sau chiar un posibil job.

Acesta va avea loc în perioada 25 martie - 2 aprilie, iar având în vedere contextul pandemic, se va desfășura în mediul online. Studenții care se vor înscrie vor participa la sesiuni de lucru pe platforma Zoom, susținute de personalul din cadrul companiilor care oferă poziții de internship sau practică. Sesiunile de lucru constau în traininguri urmate de evaluarea abilităților participanților.

Premergător proiectului propriu-zis, va avea loc un training în cadrul căruia studenții vor învăța cum să formuleze un CV și vor primi diferite sfaturi despre cum ar trebui să se pregătească și să se comporte în cadrul unui interviu. Acest training este organizat cu ajutorului Centrului de Carieră, Orientare Profesională și Relația cu Alumnii din UBB.

Cu acest prilej, vor fi pregătite câteva sesiuni pe teme de interes pentru studenți, alături de oameni relevanți din piața muncii. Future Up dorește să fie liantul dintre studenți și piața muncii din Cluj, oferindu-le acestora ocazia de a consulta oferta actuală și de a-și dezvolta noi abilități, care îi vor ajuta în viitoarea carieră. OSUBB este o organizație constituită la nivel de universitate ce reprezintă studenți de la toate facultățile din UBB.

Comenteaza