Stadiul AUTOSTRĂZILOR din Transilvania: când e gata Sebeş-Turda și cum se lucrează pe Nădășelu-Zimbor

Stadiul AUTOSTRĂZILOR din Transilvania: când e gata Sebeş-Turda și cum se lucrează pe Nădășelu-Zimbor
| Foto: API

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma a vizitat trei şantiere din Transilvania, ca să vadă dacă lucrările avansează conform programului. 

Constructorul promite că va finaliza la vară lucrările pe tronsonul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. "Nu suntem mulţumiţi de modul în care s-a derulat proiectul ce a fost contractat tocmai în anul 2014. Vom monitoriza în continuare extrem de serios mobilizarea antreprenorului”, a declarat Horaţiu Cosma.

Acesta a făcut, luni, vizite de lucru și pe Autostrada A3 Transilvania - pe sectoarele de lângă Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. 

Potrivit secretarului de stat, lângă Cluj-Napoca, ”constructorul român UMB a început în forţă mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădăşelu şi Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei”.

”Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de şantier, drumurile de acces, marcarea şantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile şi vom obţine toate autorizaţiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, a mai scris Cosma.

De asemenea, acesta a precizat că, pe şantierul de aproape 10 km dintre Ungheni şi Târgu Mureş al Autostrăzii Transilvania, constructorul a ajuns la aproximativ 35% stadiu fizic, la 6 luni de la debutul lucrărilor.

”Zilele trecute, grinzile de beton au început să fie ridicate pe primele structuri şi vor continua şi în următoarele săptămâni. Cea mai mare parte a reţelelor de utilităţi au fost relocate. Suntem extrem de optimişti că, până la finalul anului, vom circula pe acest sector de autostradă”, a mai afirmat secretarul de stat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza