Soarta Jolidon, decisă la Curtea de Apel. Producătorul de lenjerie intimă ar putea intra în faliment

Soarta Jolidon, decisă la Curtea de Apel. Producătorul de lenjerie intimă ar putea intra în faliment
Curtea de Apel din Cluj va decide joi soarta companiei Jolidon, produ­că­to­r de lenjerie intimă care ar putea intra în fali­ment.

Anul trecut afacerile producătorului clujean au crescut cu o treime la 60 de milioane de lei, iar compania a reintrat pe profit. La finalul lunii mai Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Cluj-Napoca a depus o cerere la Curtea de Apel Cluj prin care se opune planului de reorga­nizare a companiei româneşti controlate de antreprenorul local Gabriel Cârlig.

Decizia vine în contextul în care producătorul clujean de lenjerie intimă prin administratorul său judiciar, CII Minodora Letiţia Georgiu, a cerut prelungirea planului de reorganizare de la trei luni la trei ani. Iniţial, Astra Rail Management, creditorul principal al Jolidon, a fost de acord cu prelungirea planului, însă ulterior a subscris cererii depuse de DGRFP.

Joi, Curtea de Apel din Cluj va da o sentinţă în acest dosar. Dacă va decide că cerinţa creditorilor este justificată, atunci Jolidon va intra în faliment. În caz contrar îşi va continua activitatea, iar planul de reorga­nizare va fi respectat în continuare.
 
Jolidon Import-Ex­port, societate care operează activitatea pro­ducătorului de lenjerie intimă, a terminat anul trecut cu afaceri de 60 de milioane de lei şi un profit net de 6,8 milioane, cu un total de 870 de salariaţi.
Business-ul a crescut cu peste o treime, şi compania a revenit pe profit, după un minus de 23,7 milioane de lei în 2015. Datoriile totale au scăzut de la 274 de milioane de lei la 100 de milioane, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.
 
Totuşi, din datele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, Jolidon, aflată în insolvenţă din vara lui 2015, are creanţe acceptate de 321 de milioane de lei, iar nemţii de la Astra Rail Management sunt principalul creditor.
Producătorul de lenjerie intimă Jolidon, companie intrată în insolvenţă la propria cerere în 2015, şi-a modificat planul de reorganizare, astfel încât să îşi achite datoriile în trei ani şi nu în trei luni cât anunţa anterior.
 
Conform planului iniţial de reorganizare, creanţele salariale urmau a fi achitate integral din prima lună, urmând ca în cea de-a treia lună să fie achitate în proporţie de 80% creanţele care beneficiază de o cauză de preferinţă. Potrivit planului de plăţi, creanţele bugetare şi cele chirografare nu urmau a fi plătite. Pentru că nu a reuşit să atragă finanţare, Jolidon urmează a se reorganiza într-o perioadă de trei ani.
 
 
Comenteaza