Update Sindicaliștii vor să execute silit Wizz Air pentru concedierea angajaților

Sindicaliștii vor să execute silit Wizz Air pentru concedierea angajaților

Instanța a încuviinţat executarea silită a companiei low-cost Wizz Air în temeiul titlului executoriu reprezentat de hotărârile Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) confirmate de Înalta Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

ACTUALIZARE: 

„Wizz Air a luat la cunoștință despre hotărârile de încuviințare a executării silite ale Judecătoriei Buftea, în primul rând din presă și joi, prin primirea unei notificări privind executarea. Wizz Air își exprimă îngrijorarea în ceea ce privește procedura în condițiile în care compania s-a conformat deja deciziilor vizate încă din 2019, în termenul aplicabil, și a depus dovezile către CNCD, autoritatea care a emis deciziile”, a transmis conducerea Wizz Air.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

În 2014, Wizz Air a concediat 19 angajați după ce au înființat și s-au alăturat unui sindicat, iar în 2015, CNCD a decis că disponibilizările dispuse de Wizz Air constituiau discriminare împotriva angajaților și a aplicat o amendă contravenţională de 25.000 lei pentru Wizz Air Hungary Budapesta, semnalează sindicaliștii.

Compania aeriană și-a exprimat public dezacordul, atât în timpul unei ședințe de bază, cât și într-o minută scrisă. Judecătoria Buftea a încuviinţat recent executarea silită în temeiul titlului executoriu, compania fiind obligată să publice rezumatul acestor decizii în propria publicaţie care se distribuie călătorilor.

"Am văzut o nouă generație de companii aeriene în România, unde stilul de conducere este foarte ostil față de dreptul angajaților de a se organiza în sindicate", consideră Mircea Constantin, coordonatorul sindicatului organizat în cadrul Wizz Air, președintele asociației Flight Personnel Union (FPU) România.

FPU România este o asociație profesională specializată în industria aviației, cu reprezentanți în organizațiile europene care luptă pentru interesele angajaților din industria aviatică. Aceasta își propune să reunească piloți, echipaj de cabină, personal de la sol în asociații care promovează condiții de muncă decente.

Comenteaza