Sindicaliști: Un român are nevoie în medie de 2.818 lei net/lună pentru un trai decent. Salariul minim să fie calculat în funcţie de coşul minim

Sindicaliști: Un român are nevoie în medie de 2.818 lei net/lună pentru un trai decent. Salariul minim să fie calculat în funcţie de coşul minim

Sindicaliştii Cartel Alfa au transmis, luni, că salariul minim trebuie calculat în funcţie de coşul minim de consum lunar, precizând că în prezent "este aproape jumătate din acea valoare".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Salariul minim trebuie calculat în funcţie de coşul minim de consum lunar! (…) Indiferent de lege, guvernanţii nu ţin cont de bunăstarea omului de rând şi aruncă nişte cifre doar ca să ne mai ofere un leu în plus. Anul acesta, salariul minim pe economie a crescut în România cu aproximativ 3%. Am ajuns la 2.300 RON brut, suma care este foarte departe de coşul minim pentru un trai decent”, au transmis, luni, sindicaliştii Cartel Alfa, scrie News.ro.

Potrivit acestora, în 2020, ”Friedrich-Ebert-Stiftung Romania a estimat valoarea coşului pe lună la 7.278 RON NET pentru o familie alcătuită din 2 membri şi 2 copii, la 6.194 RON NET pentru doi adulţi şi un copil, sau la 2.818 RON NET pentru un adult”.

”Lunar, un român are nevoie în medie de 2.818 RON NET pentru un trai decent. Salariul minim este aproape jumătate din acea valoare, chiar dacă legea spune că ar trebui să se ţină cont în mod principal de acesta. Totuşi, Guvernul nu ţine cont. Premierul Cîţu ne anunţă că avem creştere economică, dar de salariul minim extraordinar de mic nu mai zice nimic”, au mai transmis sindicaliştii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza