Serviciul Apple Pay, funcțional în România. Anunțat oficial de BT și de Orange

Serviciul Apple Pay, funcțional în România. Anunțat oficial de BT și de Orange

Banca Transilvania (BT) Cluj și-a anunțat clienții că pot efectua plăți în magazine, prin aplicații sau prin internet cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac. Serviciul mai este funcțional la ING, Orange sau Revolut.

La utilizarea cardului de debit sau credit cu Apple Pay, numărul cardului nu este stocat pe dispozitiv sau pe serverele Apple. Este alocat un Device Account Number, criptat şi stocat în siguranță în device-ul respectiv, iar fiecare tranzacție este autorizată cu un cod unic de securitate.

“Extindem posibilitățile de a plăti contactless cu cardurile BT Visa şi Mastercard inclusiv pentru cei care preferă să folosească la cumpărături iPhone-ul sau Apple Watch”, a declarat Omer Tetik, director general al BT.

Doritorii vor trebui să își instaleze aplicația Apple Pay. Cu iPhone şi Apple Watch, clienții pot plăti cu Apple Pay în magazine, restaurante, taximetre, la automate. La cumpărăturile online cu Apple Pay, prin aplicații sau pe Safari, nu mai este necesar să fie adăugate manual datele cardului pentru plată sau informaţiile de livrare și facturare.

Fiecare cumpărătură prin Apple Pay este autentificată cu o privire sau atingere, prin Face ID sau Touch ID, sau cu parola dispozitivului. BT este cea mai mare bancă din România, fiind urmată în topul național pe active de BCR și de BRD. Banca din Cluj are 3 milioane de clienți, 8.000 de angajați şi 500 de sedii.

FlixBus a fost prima companie de transport care a anunțat compatibilitatea cu Apple Pay în România, conform portalului Go 4 It. Compania menționa că avantajul plății este securitatea ridicată, întrucât datele sunt criptate, iar cardul folosit pentru plată este unul virtual, generat pe loc pentru tranzacția respectivă.

Emiţătorii compatibili cu Apple Pay

- Banca Transilvania
- Edenred
- ING
- Monese
- Orange Money
- Revolut
- UniCredit Bank

Comenteaza