Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Daniel Buda: „Criminalitatea cibernetică devine una dintre cele mai profitabile activități la nivel global”

Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Daniel Buda: „Criminalitatea cibernetică devine una dintre cele mai profitabile activități la nivel global”

Europarlamentarul clujean participă la prima ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie, organizat, vineri și sâmbătă, la Cluj-Napoca.

Daniel Buda a ținut un discurs în cadrul evenimentului care a strâns multe personalități din domeniu în orașul de pe Someș.

Mă bucur foarte mult că particip la un astfel de eveniment. Acest sector este foarte important. În fiecare zi vorbim și stăm pe telefon. Ne dăm seama cât de importantă este această chestiune legată de securitatea cibernetică la nivelul Uniunii Europene. Dependeța noastră de tehnologie, informație și comunicații crește în fiecare zi. Asigurarea unei securități cibernetice solide în sectorul energetic devine tot mai urgentă.

Trebuie să ne unim forțele și avem nevoie de o politică europeană de apărare cibernetică. Nu cred că astăzi putem concepe acțiunile în domeniul securității cibernetice fără să avem standarde comune între statele membre ale Uniunii Europene. Este deosebit de îngrijorător că atacurile cibernetice au devenit tot mai frecvente.

În anul 2021 s-a înregistrat un astfel de atac la fiecare 11 secunde. Se estimează că până în 2031 am putea avea un atac la fiecare 2 secunde. Criminalitatea cibernetică devine una dintre cele mai profitabile activități la nivel global. România se află pe un loc fruntaș din punct de vedere al resursei umane. Avem un domeniu IT performant și cred că putem face mai multe în acest sens”, a declarat Daniel Buda.

Mai multe informații despre eveniment pot fi consultate AICI.

Comenteaza