Șeful Rottaprint: “Va fi important să consumăm produse autohtone”

Șeful Rottaprint: “Va fi important să consumăm produse autohtone”
Directorul tipografiei din Apahida are încredere în revenirea economiei locale

Producătorii locali vor trebui încurajați, iar consumatorii, educați să aleagă produsele autohtone pentru că numai așa vor fi susținuți cei care încearcă să facă economia să funcționeze după pandemie, spune Cristian Nechita-Rotta, director general al grupului clujean Rottaprint.

La cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, producția în intervalul martie-mai a urcat cu 25% față de aceeași perioadă din 2019. Creșterea a fost susținută de comenzile din industria dezinfectanților și de cea alimentară, în contextul pandemiei de coronavirus.

Industriile care au înregistrat o reducere semnificativă a numărului de solicitări au fost cea chimică, prin scăderea cererii de etichete pentru vopsele, și hoteluri, restaurante, catering. Compania estimează că volumul producției va reveni la un nivel mediu normal, în principal din cauza faptului că majoritatea campaniilor promoționale desfășurate de clienți în lunile de vară sunt în acest moment oprite.

„În primele trei luni de pandemie am înregistrat o creștere de peste 25% a volumului de producție, creștere susținută și de solicitările în număr foarte mare a etichetelor pentru dezinfectanți și  produse alimentare. Pentru perioada imediat următoare ne așteptăm la o revenire către o cerere constantă, lipsită de fluctuații, în contextul în care companiile sunt în expectativă și așteaptă să vadă modul prin care se va reporni economia după această perioadă dificilă”, spune directorul Rottaprint.

Producția a funcționat la capacitate maximă pentru a livra în timp util comenzile solicitate în siguranță. Pentru protecția angajaților și a famillilor acestora, compania a luat măsuri suplimentare de igienă și a investit până 40.000 de euro în echipamente de protecție (măști de protecție, viziere, mănuși, combinezoane), dezinfectanți și pastile de cloramină. Compania cu fabrică în Apahida deține patru centre logistice în România și două în Ungaria și Germania, în care lucrează 270 de angajați.

Comenteaza