Sediul cu tobogan al NTT DATA, în topul clădirilor IT din România

Sediul cu tobogan al NTT DATA, în topul clădirilor IT din România
| Foto: Morphoza

Sediul din București al societății NTT DATA România Cluj apare între cele mai spectaculoase clădiri ale companiilor de tehnologia informației din țara noastră.  O altă firmă locală, Telenav, este menționată cu sediul său din Cluj-Napoca.  

Forbes a prezentat "câteva exemple de spații foarte cool, care se remarcă la capitolele inovație, tech, ergonomie, dar și design". NTT DATA România a apelat la designerii clujeni de la Morphoza, iar rezultatul din sediul bucureștean al furnizorului și integratorului de soluții și sisteme IT complexe este spectaculos. 

"Practic, elementul de noutate e, totodată, și cel mai frapant: NTT DATA România Cluj e prima companie din România ce integrează un tobogan supradimensionat, între etajele 14 și 15 ale clădirii Unirii View, ca element funcțional al designului la locul de desfășurare a activității.

Sediul uimește prin elemente de ultimă generație, începând cu recepția sculptată sub formă de diamant, continuă cu birourile de la fiecare etaj, care sunt dispuse de-a lungul fațadelor, pentru o expunere directă la lumina naturală și, nu în ultimul rând, surprinde prin amenajarea creativă a bucătăriilor – confortabile și viu colorate", se arată în prezentare.

„Cu o varietate de angajaţi, parteneri, colaboratori şi vizitatori de diferite vârste şi din diferite culturi, de la generaţia millennials la delegaţii de talia top managementului din companii multinaţionale sau personalităţi publice, spaţiile noastre sunt create pentru a face faţă diferitelor situaţii de business la care suntem expuşi”, precizează Daniel Metz, CEO al NTT DATA România.

VEZI Angajații NTT intră din bucătărie direct de pe tobogan

"Rămânem la Cluj, deoarece Telenav Europe, companie ce activează în domeniul soluțiilor personalizate de navigație, și-a făcut un sediu îndrăzneț apelând la aceiași designeri. Rezultatul impresionează prin amenajare, spațialitate, ergonomie, minimalism. Zona de open space e decorată cu obiecte care facilitează așezarea cât mai confortabilă a celor care lucrează aici, de la taburete, băncuțe, scaune reglabile până la așa-numitele bean bags. 

Spațiul luminos te invită să te integrezi în atmosfera „cool” printr-o cromatică intensă (mobilierul e galben, portocaliu sau roșu, completat de plantele decorative verzi și de pardoseala gri), materialele naturale, cum e lemnul de stejar utilizat la blaturile birourilor, contribuind la starea de bine a angajaților".

În prezentare mai sunt incluse sediile companiilor UiPath - proiectant Corporate Office Solutions, designer de interior Harry McLane (Londra) și Zitec - arhitect Prographic, motive grafice - Graphic Design Zitec.

Comenteaza