Video Se profilează un nou parc industrial în Cluj. Tetarom 6, propus în Baciu

Se profilează un nou parc industrial în Cluj. Tetarom 6, propus în Baciu

Consiliul Județean (CJ) Cluj este interesat să cofinanțeze un nou parc industrial din rețeaua Tetarom, locația propusă fiind comuna Baciu, a declarat, la ZIUA LIVE, președintele instituției, Alin Tișe.

“Există o intenție din partea Primăriei Baciu de a pune la dispoziție în zona Autostrăzii Transilvania (A3), sectorul Gilău - Nădășelu, a unui teren de 5 ha, iar comuna vrea să dezvolte împreună cu CJ Cluj un nou parc industrial. Se poate investi într-un asemenea parc, chiar dacă este vorba despre o suprafață mai mică.

Noi vrem ca, în limita resurselor, să cofinanțăm acest parc industrial împreună cu Primăria Baciu. Interes pentru zona respectivă există pentru că acest teren este situat lângă A3. Ne dorim să putem implementa acest proiect”, a spus Tișe. El a îndemnat comunele să intre în parteneriat cu CJ pentru proiectele pe care le au în vedere.

“CJ poate derula proiecte cu primării mai apropiate sau mai îndepărtate de reședința de județ, dar este important că noi putem veni cu cofinanțare nu numai pentru parcurile industriale, ci și pentru drumuri sau rețele de apă, proiecte pe care le-au inițiat aceste unități administrativ teritoriale. Ne dorim să avem o dezvoltare echilibrată în județ, nu doar în Cluj-Napoca”.

Potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ, o decizie pentru edificarea Tetarom 6 va fi luată de către forul județean după o analiză care să dovedească rentabilitatea unui asemenea obiectiv, fiind vorba despre o suprafață mică de teren.

Comenteaza