Se prefigurează un nou acţionar majoritar pentru clujenii de la Gameloft

Se prefigurează un nou acţionar majoritar pentru clujenii de la Gameloft
Grupul media francez Vivendi a lansat o ofertă pentru preluarea producătorului Gameloft, în încercarea de a-și extinde prezența pe segmentul de jocuri video.

 
Oferta, calificată drept ostilă de către Gameloft, evaluează compania la 513 milioane de euro, potrivit Profit.ro. Vivendi, ce deține o treime din Gameloft, oferă 6 euro/acțiune pentru achiziția integrală a producătorului de jocuri pentru platforme mobile. Conducerea Gameloft a încercat să împiedice o eventuală preluare încă din 2015, după ce Vivendi a început să cumpere agresiv acțiuni, scrie MarketWatch.
 
Membrii board-ului se vor întâlni pentru a discuta opțiunile companiei. "Oferta este nesolicitată, dar amiabilă", a spus un purtător de cuvânt al Vivendi, grup controlat de miliardarul francez Vincent Bollore. Din octombrie 2015, Vivendi a cumpărat mai multe pachete din acțiunile Gameloft și Ubisoft, al treilea dezvoltator independent de jocuri la nivel mondial. 
 
În studiourile Gameloft România din Bucureşti şi Cluj activează 1.300 developeri ce au creat titluri de succes precum Nova, Backstab, The Dark Knight Rises, Modern Combat 5, Starfront, Asphalt, disponibile pentru dispozitive Apple iPhone, iPad, iPod, Android şi pentru tablete. 
 
Gameloft este lider pe piaţa dezvoltatorilor de jocuri pentru dispozitive mobile de ultimă generaţie. Compania creează jocuri pentru toate platformele digitale şi are o audienţă de 173 milioane de utilizatori lunar. Gameloft îşi distribuie jocurile în 100 de ţări şi are 5.000 de developeri. În primul semestru din 2015, compania avea vânzări de 127 de milioane de euro.

Comenteaza