Se dau bani de la stat pentru românii înșelați de infractori

Se dau bani de la stat pentru românii înșelați de infractori

Românii înșelați de infractorir vor primi un ajutor de urgenţă, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară.

Ministerul Justiţiei a pornit consultarea publică asupra unui proiect prin care se stabileşte metodologia pe baza căreia victimele infracţiunilor vor primi pot primi un ajutor de urgenţă, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară.

„Ministerul Justiţiei a iniţiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracţiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare şi pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Proiectul operaţionalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a ANABI, prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care refolosește în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal.

Potrivit proiectului, victimele infractorilor pot cere un avans din compensaţia financiară sub formă de voucher pentru își acoperi nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară. Voucherele se vor acorda într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii, potrivit impact.ro.

Comenteaza