Schimbare de conducere la Clujana

Schimbare de conducere la Clujana
Şeful Consiliului de Administraţie al Clujana, Daniel Mihiş, este incompatibil pe această funcţie, având în vedere că figurează cu cazier fiscal. Mihiş spune că din pricina impozitului forfetar a ajuns în această situaţie şi că în locul său la Clujana va fi numit un alt liberal, de profesie economist, Ioan Nicoară.

Daniel Mihiş a ajuns preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Clujana pe filiera liderului Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Iar dacă PNL a dat preşedintele Consiliului de Administraţie, se impunea ca şi liderii PSD să-şi impună un om în fruntea acestei fabrici, astfel că l-au numit director pe Dorinel Şumlea. Mihiş şi cu Şumlea nu s-au înţeles niciodată, iar acest lucru este foarte cunoscut în cele două tabere politice. PNL ar fi vrut ca societatea Clujana să fie trecută în insolvenţă, în timp ce PSD mai speră ca fabrica să mai fie păsuită, deşi se ştie că înregistrează datorii imense către stat.

După lungi dispute şi neînţelegeri, se pare că celor din PSD le-a surâs norocul. Mihiş este incompatibil, aşa că el nu mai poate rămâne la şefia Consiliul de Administraţie. „Acum când am vrut să înregistrăm a doua oară Consiliul de administraţie, mi s-a comunicat de la Finanţe că nu mai pot să ocup această funcţie. Mai demult am avut o firmă pentru care n-am plătit impozitul forfetar. Nu am vrut să plătesc pentru impozitul lui Boc şi nu vreau nici acum. Ca atare, acum figurez cu cazier fiscal şi am ales să mă retrag din funcţia de preşedinte al Consiliului de Adminstraţie. Ştiu că unii se vor bucura foarte tare, însă, eu le-aş recomanda să nu-şi facă prea mari iluzii. În locul meu va veni un bun profesionsit. Este vorba despre Ioan Nicoară, care chiar are expertiză în contabilitate", a comentat Mihiş. Ioan Nicoară a mai lucrat şi la Prefectură şi la Consiliul Judeţean la direcţia economică. În prezent, datoriile Clujana către ANAF sunt de peste 1,4 milioane de euro.

Comenteaza