Scandalul puiului vopsit miroase a campanie electorală. „Trebuie să fim atenți ce informații lansăm în spațiul public"

Scandalul puiului vopsit miroase a campanie electorală. „Trebuie să fim atenți ce informații lansăm în spațiul public"
| Foto: facebook.com/ComisarHoriaConstantinescu

Scandalul puilor vopsiți ca să pară mai "naturali" a fost lansat în spațiul public de șeful Protecției Consumatorului, Horia Constantinescu. Întâmplător sau nu, la o zi după ce a generat dezbaterea, acesta a anunțat că va demisiona din funcție pentru a candida la Primăria Constanța din partea PSD.

În legătură cu scandalul puilor vopsiți, președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a declarat la ZIUA LIVE că autoritățile ar trebui să fie mai atente la informațiile pe care le lansează în spațiul public.

„Trebuie să fim foarte atenți la ce se lansează în spațiul public legat de astfel de afirmații (că se vopsesc puii pentru a arăta mai bine - n.red) din partea structurilor de control. Am înțeles că ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor - n.red) a ieșit cu un comunicat în care spunea că de fapt nu există pericol legat de acest lucru. Nu am urmărit acest subiect fiind tot pe teren, dar mă duc mult pe mâna celor de la ANSVSA și, în același timp, e foarte important să avem o informare corectă a consumatorului vizavi de produsele pe care le cumpără. Și da, dacă aceste produse care sunt folosite în hrana puilor alterează calitatea cărnii, să fie scos de pe piață. Dar, înainte de asta, ANSVSA este cea care trebuie să se pronunțe legat de această problemă și laboratoarele de specialitate", a declarat Daniel Buda.

Întrebat dacă afirmațiile șefului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, care candidează la Primăria Constanța din partea PSD, ar trebui citite și într-o cheie electorală, Daniel Buda a spus: „Nu vreau să intru mai mult decât este cazul în această logică electorală".

Avertismentul șefului ANPC

Unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, a fost avertismentul președintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

"Există o vorbă care spune că umbl cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: uniidintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți. Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră", a spus acesta.

Comenteaza