Scăderi promițătoare la apartamentele de vânzare. Cu cat s-au ieftinit cartierele Clujului

Scăderi promițătoare la apartamentele de vânzare. Cu cat s-au ieftinit cartierele Clujului

Pe segmentul apartamentelor de vânzare, prețurile la Cluj-Napoca au înregistrat o dinamică mai lentă, dar se face simțită o stopare clară a creșterilor accelerate și apar reduceri pe anumite zone.

Față de martie, când se constatau încă creșteri de prețuri, și o decuplare față de realitățile din piață, aprilie a adus o corelare mai strânsă cu cererile clienților. Specialiștii agenției Blitz Imobiliare sunt de părere că martie a fost o lună de expectativă, dar în aprilie proprietarii au arătat mai multă deschidere și flexibilitate, iar această tendință se confirmă și la începutul lunii mai.

În cartierul Mănăștur la apartamente de vânzare indicele Blitz a scăzut cu 4,39%, până la valoarea de 1.349 euro/mp, iar în cartierul Plopilor s-a înregistrat o scădere de 2,09%, până la 1.877 euro/mp. Scăderi mai modeste s-au înregistrat în cartierele Mărăști și Iris, acestea înregistrând valori de 1.702, respectiv 1.402 euro/mp pentru apartamente de vânzare. 

Zona centrală a stagnat din punctul de vedere al evoluției prețurilor, valoarea pe metru pătrat, fiind în continuare 1.934 de euro la apartamentele de vânzare. Creșteri modeste au intervenit în cartierele Zorilor, cu 0,59%, până la 1.693 euro/mp, și Grigorescu, cu 0,69%, până la 1.545 euro/mp. 

O situație aparte o reprezintă evoluția din Florești la apartamente de vânzare, unde s-a înregistrat o direcție ascendentă de 6,75%, până la 965 euro/mp, pe fondul unui interes crescut al potențialilor cumpărători pentru această zonă. Aici prețurile au stagnat pe aproape întreaga durată a anului 2019 sub 900 euro/mp. Zona rămâne foarte atractivă din prisma prețurilor accesibile și a ofertei diversificate.

Comenteaza