Scade preţul apartamentelor, cu 1,4% într-o lună, scăderea se dublează la garsoniere. Vezi raportul imobiliare.ro

Scade preţul apartamentelor, cu 1,4% într-o lună, scăderea se dublează la garsoniere. Vezi raportul imobiliare.ro
Preţul apartamentelor din Cluj-Napoca scade cu 1,4% într-o lună, relevă o analiză imobiliare.ro. Cea mai mare scădere o înregistrează segmentul garsonierelor, cu peste trei procente.

" Volumul cumpărătorilor solvabili pe segmentul apartamentelor s-a redus considerabil, iar acest lucru se reflectă în evoluţia preţurilor. În ultima lună preţurile au scăzut în toate cele şase oraşe analizate, iar pe anumite categorii, ca de exemplu garsonierele din Cluj, scăderea depăşeşte chiar şi 3 procente. În unele oraşe, ca de exemplu Ploieşti sau Braşov, a fost atins un nou prag minim al preţurilor apartamentelor", arată subliniază Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro, într-o analiză publicată astăzi.

Prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca continuă să scadă, așa cum s-a întâmplat în aproape toate lunile din acest an. În mai, vorbim de o scădere de 1,4%, un procent relativ ridicat pentru un interval de 30 de zile. Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru apartamentele din Cluj-Napoca pentru luna aprilie are o valoare medie de 937 euro/mp util. Valoarea actuală este cu 5,4% sub cea înregistrată în urmă cu 12 luni. Tendința de scădere a prețului a fost mai accentuată pe segmentul nou, apartamentele din această categorie ieftinindu-se cu aproape 3% în ultimele treizeci de zile, până la valoarea medie de 877 euro/mp util, atingându-se astfel un nou minim al acestui an pe acest segment. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele noi din Cluj sunt mai ieftine cu 10%.

Etichete
Comenteaza