Scad încasările la bugetul de stat la Cluj

Scad încasările la bugetul de stat la Cluj

Încasările la bugetul general consolidat din județul Cluj s-au ridicat în martie la 353 de milioane de lei, față de 327 de milioane în aceeași lună din 2017. 

Cu toate acestea, încasările la bugetul de stat au scăzut cu 10 milioane de lei, de la 167 la 157 de milioane, potrivit Agenției Județene a Finanțelor Publice (AJFP). În schimb au urcat substanțial cele la asigurările sociale de stat, de la 105 la 132 de milioane, și la fondul național unic de asigurări de sănătate, de la 50 la 62 de milioane, în timp ce intrările la bugetul asigurărilor de șomaj erau aproape zero.

Instituția avea în evidențe 12.073 de persoane fizice și juridice în executare silită pentru recuperarea a 259 de milioane de lei, pentru care a emis somații de 92 de milioane, și a înființat popriri și sechestre de 54 de milioane. Încasările efective s-au ridicat numai la 23 de milioane de lei.

Inspectorii fiscali au efectuat 178 de controale la 146 de persoane juridice în urma cărora au fost atrase venituri de 16,6 milioane de lei și 32 la persoane fizice, cu sume recuperate de 0,8 milioane. Pe linia combaterii evaziunii fiscale au fost depistați nouă agenți economici cu sesizări penale, cu o valoare a prejudiciului de 7,9 milioane.

Ca urmare a inspecțiilor la contribuabilii selectați pe baza analizei de risc AJFP a atras la bugetul statului 16,6 milioane de lei. Pe de altă parte, contribuabilii au solicitat spre rambursare taxă pe valoarea adăugată în cuantum de 14,5 milioane de lei.

Comenteaza