Sătmărenii de la Piscicola încep livrările de crap viu la Cluj

Sătmărenii de la Piscicola încep livrările de crap viu la Cluj

Piscicola SA, societate din Satu Mare susținută de ROCA Investments, va efectua livrări de crap viu la Cluj-Napoca în cadrul strategiei sale de extindere națională.

Aceasta și-a mărit piața de desfacere cu 15 orașe noi din 11 județe, iar extinderea va continua la nivel național cu logistica de livrare proprie. Ca urmare a unui parteneriat cu un important retailer european, Piscicola va livra crap viu în orașe precum Cluj Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, Târgu-Mureș, București.

Extinderea activității comerciale și a rețelei de distribuție prin parteneriate strategice face parte din proiectul său de dezvoltare. „Cu sprijinul ROCA Investments, față de aceeași perioadă a anului trecut, cifra de afaceri a Piscicola a crescut de patru ori. Obiectivul este să aducem compania în top cinci producători de pește din România”, a declarat Ioan Ghere, director general al Piscicola.

„Ceea ce ne deosebește în piață este că știm și ne place să vedem oportunități acolo unde alții văd doar riscuri. Agri-food, domeniu rezistent la criză, și-a confirmat importanța în perioada recentă când serviciile legate de producția, conservarea și păstrarea hranei au fost în centrul atenției”, consideră Ionuț Bindea, investment manager la ROCA Investments.

Piscicola derulează trei proiecte pe fonduri europene, cu o valoare nerambursabilă de 4 milioane de euro. Acestea se referă la amenajarea întregii suprafețe de luciu de apă, în vederea utilizării capacității totale a fermei piscicole și la achiziția de echipamente ce vor crește capacitatea de livrare și eficiența companiei.

Piscicola își propune o dezvoltare pe zona de creștere a peștelui și de procesare, unde compania are deja certificări și există potențial de dezvoltare. ROCA Investments se va implica în activitatea comercială și în managementul financiar.

Înființată în anii ‘70 și modernizată în ultimii ani, Piscicola este o fermă situată în localitatea Adrian, din județul Satu Mare, fiind parte a portofoliului ROCA. Ferma creşte 10 specii de pește, având o suprafață de 311 ha.

ROCA Investments o companie de investiții ce oferă soluții de capital, parteneriat și management dedicate întreprinderilor mici și mijlocii românești cu un viitor valid, dar care traversează un moment dificil ce amenință să întrerupă cursul organic al businessului.

Comenteaza