Salariile din Cluj le-au ajuns din urmă pe cele din Bucureşti

Salariile din Cluj le-au ajuns din urmă pe cele din Bucureşti
Salariile din Cluj, Timişoara şi Arad au ajuns la acelaşi nivel cu cele din Bucureşti, fiind multe oraşe în zona de vest a ţării care au atras investiţii străine serioase şi unde tot vin investitori, a declarat Cristina Postolache, managing partner în firma cu activităţi în resursele umane Big4HR.

"Vedem în fiecare zi veşti bune că sunt companii şi vin în continuare să angajeze şi nu doar în IT din fericire. Şi în zona componentelor auto se fac angajări şi nu doar oameni cu experienţă minimă, ci se caută specialişti, tehnicieni care se găsesc din ce în ce mai greu. Este clar că trebuie să se dezvolte şcolile profesionale pentru că altfel companiile vor ajunge să plece dacă nu găsesc forţă de muncă", a detaliat Postolache, citată de gandul.info.

În ultimii cinci ani salariile din România au fost pe un trend ascendent, de multe ori managerii fiind dispuşi să iasă din grila salarială atunci când găsesc un candidat care se potriveşte întocmai aşteptărilor business-ului:"Există deschidere, pe poziţii manageriale şi pe poziţii de nişă.

În zona experţilor este acelaşi lucru. Companiile sunt dispuse să plătească, cu 20%, 30%, chiar 40% peste ceea ce au bugetat".

Cristina Postolache spune că cel mai mare pachet salarial oferit unui client în acest an este de 6.500 de euro net, parte fixă plus parte variabilă, în IT&C. O altă poziţie cu un nivel salarial puţin mai jos de 6.500 de euro net este un post vacant în sectorul energiei.

"Reuşim să plasăm manageri români în străinătate, ceea ce mie mi se pare un lucru extaordinar pentru că ajung să ne recunoască străinii nu numai pentru acei căpşunari, din fericire, ci şi pentru că avem oameni competenţi care sunt la nivel de top sau middle management şi care ajung în străinătate să transmită că România are competenţă de furnizat în afară", a mai spus Postolache.

Comenteaza