Șacalii coronavirusului. Comercianții dubioși, refuzați la procesarea plăților online

Șacalii coronavirusului. Comercianții dubioși, refuzați la procesarea plăților online

Cel mai mare procesator de plăți electronice din România a refuzat înregistrarea a zeci de comercianți neautorizați sau care vând în condiții suspecte produse la mare căutare în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit Netopia Payments, numărul magazinelor online nou-înrolate pe platformă a crescut cu 70% în ultima săptămână comparativ cu săptămânile anterioare, ajungând la o medie zilnică de 100 de noi parteneri.

În contextul răspândirii tot mai accelerate a noului coronavirus, Netopia a pus la dispoziția magazinelor și companiilor mici fără experiență anterioară în vânzările online, care au nevoie de sprijin pentru a-și putea desfășura activitatea, o soluție rapidă de plată cu cardul online și integrare tehnică gratuită.

„Datorită numărului mare de solicitări de înrolări pentru vânzări online, acordăm o atenție sporită cunoașterii clientelei, în conformitate cu legislația pentru prevenirea spălării banilor, nu doar în privința noilor comercianți care doresc să ne devină parteneri, dar și în privința partenerilor existenți, prin reverificarea periodică a site-urilor și a produselor comercializate.

E o perioadă de maximă vulnerabilitate în rândul populației, iar unii încearcă să profite de această situație. Lucrăm în permanență pentru a menține cel mai ridicat de nivel de securitate în ceea ce privește plățile online, atât pentru comercianții cât și pentru cumpărătorii de bună credință, și vom lupta alături de autorități împotriva înșelăciunii și evaziunii fiscale” a declarat Antonio Eram, fondatorul Netopia.

Din datele centralizate de companie, valoarea medie a cumpărăturilor făcute în lei a crescut cu 20%, în timp ce se observă o scădere a celei în euro, din cauza faptului tranzacțiile în euro în euro se efectuau preponderent în turism, domeniu foarte afectat în prezent.

Comenteaza